SUPPORT YOUR LOCALS!

6 handige food verpakkingen voor lokale horeca ondernemers

26 juni 2024

Lokale horecaondernemers staan altijd voor de uitdaging om hun voedsel op een aantrekkelijke, duurzame en praktische manier te verpakken. Goede verpakkingen zorgen niet alleen voor tevreden klanten, maar kunnen ook bijdragen aan de zichtbaarheid en het imago van je bedrijf. Hier zijn zes handige food verpakkingen die elke lokale horecaondernemer zou moeten overwegen.

1. Karton en papieren takeaway bakjes

Papieren en kartonnen takeaway bakjes zijn een populaire keuze voor veel horecaondernemers. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veelzijdig en stevig genoeg om een verscheidenheid aan voedselproducten te vervoeren. Van sandwiches en salades tot warme maaltijden, deze bakjes houden voedsel vers en beschermen het tegen morsen. Bovendien kunnen ze bedrukt worden met je bedrijfslogo of een unieke boodschap, wat bijdraagt aan je merkbekendheid. Door te kiezen voor kartonnen verpakkingen die biologisch afbreekbaar zijn, laat je zien dat je begaan bent met het milieu, wat een positieve indruk achterlaat bij milieubewuste klanten.

2. Composteerbare bekers en bakjes

Met de groeiende vraag naar duurzame verpakkingen zijn composteerbare bekers en bakjes een uitstekende keuze. Gemaakt van materialen zoals suikerriet of maïszetmeel, zijn deze verpakkingen volledig afbreekbaar en composteerbaar. Ze zijn ideaal voor zowel warme als koude dranken en gerechten. Deze verpakkingen helpen niet alleen om je ecologische voetafdruk te verkleinen, maar geven je klanten ook het gevoel dat ze een verantwoorde keuze maken. Door over te stappen op composteerbare opties, kun je een sterke boodschap van duurzaamheid en milieubewustzijn uitdragen.

3. Wijntas

Voor horecaondernemers die wijn verkopen, zijn wijntassen een onmisbare verpakking. Deze tassen zijn speciaal ontworpen om wijnflessen veilig en stijlvol te vervoeren. Ze zijn vaak gemaakt van stevig papier of canvas en kunnen meerdere flessen tegelijk dragen zonder risico op breken. Wijntassen zijn niet alleen praktisch, maar bieden ook een geweldige kans om je merk te promoten. Bedruk ze met je logo of een elegante design, en je hebt een aantrekkelijke verpakking die klanten graag meenemen. Bovendien zijn herbruikbare wijntassen een duurzaam alternatief dat klanten aanmoedigt om minder plastic te gebruiken.

4. Aluminium bakjes met deksel

Aluminium bakjes zijn een uitstekende optie voor het verpakken van warme maaltijden. Ze zijn hittebestendig, waardoor ze ideaal zijn voor gerechten die in de oven moeten worden opgewarmd. Deze bakjes houden voedsel langer warm en zijn stevig genoeg om lekkage te voorkomen. Aluminium is ook recyclebaar, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van je verpakkingsoplossingen. Deze bakjes zijn vooral handig voor afhaal- en bezorgmaaltijden, omdat ze de versheid en kwaliteit van het voedsel behouden tijdens het transport. Door gebruik te maken van aluminium bakjes, kun je de klanttevredenheid verhogen door gerechten warm en smakelijk te houden.

5. Kraft papieren zakjes

Kraft papieren zakjes zijn een eenvoudige, maar effectieve verpakking voor diverse producten zoals broodjes, snacks en gebak. Ze zijn sterk, licht en kunnen gemakkelijk bedrukt worden met je bedrijfslogo of een leuke boodschap. Kraft papier is biologisch afbreekbaar en recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Deze zakjes zijn ook ademend, wat helpt om de versheid van gebakken goederen te behouden. Ze zijn veelzijdig en kunnen gebruikt worden voor zowel droge als licht vettige producten, wat ze tot een praktische oplossing maakt voor verschillende soorten voedsel.

6. Glazen potjes

Voor producten zoals sauzen, dressings, jams en pickles zijn glazen potjes een uitstekende keuze. Ze zijn herbruikbaar, recyclebaar en geven een premium uitstraling aan je producten. Glazen potjes kunnen gemakkelijk worden afgesloten om de versheid te bewaren en zijn transparant, waardoor de inhoud goed zichtbaar is. Dit kan de aantrekkingskracht van je producten vergroten, omdat klanten kunnen zien wat ze kopen. Bovendien kunnen glazen potjes na gebruik door klanten opnieuw worden gebruikt, wat bijdraagt aan een circulaire economie en het milieubewustzijn verhoogt.