Waar heb jij vandaag trek in?

SUPPORT YOUR LOCALS!

Corona

Lokale bestellingen cruciaal voor noodlijdende horeca

Corona zet op dit moment heel Nederland al bijna een jaar volledig op zijn kop. De horeca is daarbij één van de zwaarst getroffen branches. Duizenden hotels, restaurants en cafés moeten letterlijk vechten om het hoofd boven water te kunnen houden. Als eerste kreeg de horeca te maken met de anderhalve meter maatregel, waardoor veel zaken minder bezoekers konden ontvangen en vaak veel problemen ondervonden om alles in goede banen te kunnen leiden. Tot overmaat van ramp volgde hierop ook nog eens een gedwongen sluiting van alle restaurants en cafés. Hotels mochten openblijven maar onder strikte voorwaarden en alleen voor overnachtende gasten. De sluiting van restaurants en cafés betekent niet alleen baanverlies voor veel werknemers maar ook de exploitanten zelf hebben alle moeite om het hoofd boven water te houden. De compensatie die zij ontvangen is veel te weinig om alle zakelijke kosten te dekken. Het enige middel waaruit zij op dit moment inkomsten kunnen werven is het verzorgen van afhaal en bezorgmaaltijden. Dit is de reden dat deze website ikbestelhorecalokaal.nl is opgericht.

Bestel lokaal, goed voor ons allemaal

Afhaal en bezorgmaaltijden kennen we natuurlijk al geruime tijd in Nederland, maar op dit moment is het voor iedereen de enige mogelijkheid om thuis te kunnen genieten van een restaurant maaltijd. Het afgelopen jaar zijn veel restaurants een eigen webshop begonnen waar maaltijden online kunnen worden besteld en afgerekend. Daarna kan het bestelde eten worden afgehaald of bezorgd. Nederland wordt massaal gevraagd om lokaal dergelijke maaltijden te bestellen en te nuttigen zodat de horeca toch zijn voortgang kan maken zonder geheel failliet te gaan.

Geweldige initiatieven ontstaan spontaan

Ondanks alle ellende die corona veroorzaakt zien we gelukkig steeds meer geweldige initiatieven ontstaan door restaurants en cafés. Nederlanders laten zich niet direct uit het veld slaan en gaan op zoek naar lucratieve acties. Eethuizen waar je voorheen alleen kon lunchen bieden nu ontbijt en lunch service aan huis, restaurants spelen in op feestelijke dagen zoals Valentijn, carnaval en Pasen. Zij bedenken aangepaste menu’s zodat je thuis toch de restaurant sfeer enigszins kan benaderen. Cafés waar je anders alleen heen ging om lekker iets te drinken aan de bar bieden nu bierproef pakketten aan voor thuis. Geweldige initiatieven die echter alleen werken als wij als klanten daaraan willen meewerken door lokaal te bestellen!

Iets te vieren? Bestel lokaal

Verjaardagen, jubileums en feestdagen gaan ook tijdens corona gewoon door, al moeten ze op aangepaste wijze worden gevierd met een zeer beperkt aantal mensen. Maak het zelf toch extra feestelijk door een afhaalmaaltijd van je favoriete restaurant te laten bezorgen of maak kennis met wat speciaal biertjes uit een plaatselijk café in huiselijke kring. Zo maak je het niet alleen thuis gezelliger maar steun je de lokale horeca. Ook na corona zullen de webshops van restaurants blijven bestaan zolang er animo voor blijft. Laten we hen samen een helpende hand bieden en bestel lokaal. Goed voor allemaal. Deze website biedt een breed assortiment aan lokale horecabedrijven, handig gebundeld zodat je eenvoudig kunt zien wat er in jouw buurt bezorgd wordt of afgehaald kan worden. Via de eigen webshop van het door jouw gekozen restaurant of bezorgdienst bestel je zonder tussenpersoon. Vaak ben je ook nog eens goedkoper uit als je rechtstreeks een bestelling plaatst bij de lokale ondernemer. Ikbestelhorecalokaal.nl werkt super makkelijk, met enkele klikken heb je een bestelling geplaatst. Je kunt overigens naast de speciale gerechten van restaurants natuurlijk ook terecht voor een snelle hap bijvoorbeeld een pizza, een broodje Gyros of een spareribs menu!