SUPPORT YOUR LOCALS!

Alles wat je moet weten over ossenhaas

24 augustus 2023

Houd jij van steak of ben jij een echte vleesliefhebber? Dan is ossenhaas iets voor jou! Ossenhaas is een van de meest gewaardeerde delen van het rund en wordt beschouwd als het mooiste stuk vlees. Het is zacht, mals en licht verteerbaar. In dit artikel vertel ik jou alles wat je moet weten over ossenhaas.

Wat is ossenhaas?

Ossenhaas is een stuk vlees dat afkomstig is van de rug van het rund. Het is een zeer mals stuk vlees omdat de spier niet veel wordt gebruikt. Ossenhaas is het meest malse deel van het rund en heeft daardoor ook een hoog prijskaartje. Het vlees is dooraderd met vet en heeft een zachte structuur.

Hoe bereid ik ossenhaas?

Ossenhaas kan op verschillende manieren worden bereid. Dit kan bijvoorbeeld door middel van grillen, bakken, stoven of roosteren. Let er wel op dat je ossenhaas niet te lang bakt of grilt, anders wordt het te droog. Het wordt daarom meestal op hoog vuur kort gebakken. Als je het vlees goed wilt bakken, moet je een beetje olie of boter in de pan doen. Daarnaast is het belangrijk om het vlees op kamertemperatuur te laten komen voordat je het gaat bereiden.

Welke sauzen passen goed bij ossenhaas?

Ossenhaas is van zichzelf al heel smaakvol en heeft vaak niet veel toevoegingen nodig. Maar als je toch een saus wilt toevoegen, zijn er veel opties. Peper-, rode wijn- en champignonsaus zijn populair. Daarnaast gaat bearnaisesaus heel goed met ossenhaas. Je kunt ook kiezen voor een salsa saus of knoflooksaus. Het hangt er vooral vanaf waar jij zin in hebt.

Hoe kies ik kwalitatief goede ossenhaas?

Als je ossenhaas gaat kopen, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten. Allereerst moet je nagaan of het vlees rood van kleur is en weinig zichtbare vet aderen bevat. Daarnaast moet het vlees een beetje glimmen, dat betekent dat het vers is. Bovendien moet het vlees zacht en elastisch aanvoelen. Dit kun je testen door erop te drukken, als het vlees terugveert is het goed.

Ossenhaas is een prachtig stuk vlees dat zeer geliefd is bij vleesliefhebbers. Het is een mals en zacht stuk vlees dat op verschillende manieren kan worden bereid. Als je ervoor kiest om ossenhaas te kopen, is het belangrijk om op de kwaliteit te letten. Let bijvoorbeeld op de kleur, de textuur en de hoeveelheid zichtbare vetadertjes. Op die manier weet je zeker dat je van een lekker stuk ossenhaas kunt genieten. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij The Meat Lovers.