Curry gerechten bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Curry gerechten bestellen

Een curry is een gerecht dat zowel veel in het Midden-Oosten als in Azië wordt gegeten. Het bestaat doorgaans uit groenten en eventueel wat vlees of vis die worden gestoofd in een kruidige saus en geserveerd met rijst of brood. Je hebt natte curry’s met veel saus en droge curry’s met weinig saus. Populair zijn vooral de Indiase en Thaise curry’s. Curry gerechten zijn lekker, relatief snel klaar en met een heleboel verschillende groenten en mogelijkheden vaak ook nog eens ontzettend gezond. Geen wonder dus dat curry gerechten ontzettend populair zijn over de hele wereld. Overal genieten mensen van de klassieke Indiase en Thaise curry’s. Maar je kunt er ook zelf heerlijk mee experimenten. Voor ieder wat wils zijn er gerechten. Curry gerechten met kip, met vis en lekker vegetarisch of vegan. En voor wat extra ideeën vind je ook echte Thaise en Indiase curry recepten. Gerechten waar je geen chef kok voor hoeft te zijn om te te kunnen maken. Deze gerechten zijn ook lekker te bestellen bij ikbestelhorecalokaal.nl. Check ze allemaal en ontdek ook jouw favoriet.

Zijn curry gerechten gezond?

Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je allemaal in je curry gebruikt, maar over het algemeen zijn curry’s heel gezond. Ze zitten vaak namelijk boordevol groenten, waardoor ze meestal ook niet al te veel calorieën bevatten. Zeker de vegetarische varianten. Bovendien kun je er prima wat restjes in verwerken. Ook goed voor het milieu én zeker voor je portemonnee.

Klein stukje geschiedenis.

India, het moederland van de curry. India is het land waar de curry zijn oorsprong vindt volgens de boeken. Door de handel is dit gerecht naar veel landen verspreid zoals Sri Lanka, Thailand en Maleisië. Maar ook in Engeland is het een geliefd gerecht door de kolonisatie van de Britten eind van de 19e eeuw tot de eerste helft van de 20e eeuw. Door de vele Indiërs die in het Verenigd Koninkrijk wonen en de Engelsen die terugkwamen uit dit land is de curry meegekomen. Ook wij Nederlanders hebben nog een blauwe maandag een handelspost in India gehad met de VOC voor de specerijenhandel.

Online eten bestellen is een super alternatief

We hebben allemaal wel van die dagen waarop we weinig zin hebben om te koken. Na een lange werkdag wil je soms niets liever dan heerlijk op de bank kruipen. Helaas wacht daar nog altijd die eeuwige taak op je. Koken voor jullie samen of voor het hele gezin. En wanneer je niet iedere keer een simpele boterham op tafel wilt zetten is online eten bestellen dan een prima alternatief. Bestellen bij ikbestelhorecalokaal.nl is dat zo gedaan en je geniet ook nog eens van de heerlijkste maaltijden. Wist je dat online eten bestellen in Nederland steeds populairder wordt? En dat is zeker niet zonder reden. Eten bestellen levert enorm veel voordelen op. Dus bestel en geniet van al het lekker wat je op ikbestelhorecalokaal.nl vindt.