SUPPORT YOUR LOCALS!

Deze gerechten kun je allemaal eten bij restaurant Scheveningen

20 november 2023

Scheveningen, een schilderachtige kustplaats in Nederland, is niet alleen beroemd om zijn prachtige zeegezichten, maar ook om zijn rijke culinaire erfgoed. Als je op zoek bent naar een smaakvolle eetervaring, dan is restaurant Scheveningen de perfecte bestemming. Hier bieden we je een overzicht van enkele van de heerlijke gerechten die je kunt verwachten bij een bezoek aan dit charmante restaurant aan de kust.

Verse zeevruchten eten bij een restaurant Scheveningen

Een van de meest opvallende kenmerken van de menukaart van restaurant Scheveningen is de nadruk op verse zeevruchten. Gelegen aan de kust, heeft Scheveningen een rijke visserijtraditie, en het restaurant maakt hier optimaal gebruik van. Gasten kunnen genieten van een breed scala aan zeevruchten, zoals garnalen, mosselen, oesters, en vers gevangen vis. Deze gerechten worden vaak op smaak gebracht met lokale kruiden en specerijen, waardoor elke hap een ware smaakexplosie is.

Hollandse nieuwe haring

Een absolute must-try in Scheveningen is de Hollandse Nieuwe Haring. Dit traditionele gerecht is een delicatesse en wordt meestal gegeten tijdens het haringseizoen, dat loopt van mei tot juli. De haring wordt op een specifieke manier bereid en geserveerd, waarbij de vis vers en rauw wordt gegeten met uien en zuur. Probeer deze lokale lekkernij om de smaken van Scheveningen echt te ervaren. Je kunt deze vaak bij een restaurant Scheveningen eten waardoor je zeker weet dat je hier heerlijk van zult genieten.

Kibbeling en lekkere friet bestellen

Kibbeling en lekkere friet vormen een onweerstaanbare combinatie die veel gasten naar restaurant Scheveningen trekt. De kibbeling, gemaakt van malse stukjes witvis, meestal kabeljauw, wordt eerst zorgvuldig beslag gedoopt en vervolgens perfect gefrituurd tot ze knapperig en goudbruin zijn. Het resultaat is een smaaksensatie waar je niet genoeg van kunt krijgen. De combinatie met de royale portie knapperige friet maakt dit gerecht tot een favoriet voor diegenen die op zoek zijn naar een snelle, smakelijke maaltijd tijdens hun strandavontuur. Of je nu op het strand zit of een pauze neemt tussen strandwandelingen door, kibbeling en friet zijn de perfecte keuze om je honger te stillen en je smaakpapillen te verwennen. Het is een gerecht dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Scheveningen, en het zal je gegarandeerd laten watertanden naar meer.

Erwtensoep (snert) bestellen bij een restaurant Scheveningen

Erwtensoep, of “snert” zoals het lokaal bekend staat, is een iconisch gerecht dat perfect past bij de koude maanden in Scheveningen. Deze dikke soep is gemaakt van groene erwten, varkensvlees, rookworst en een assortiment van kruiden en groenten. Het resultaat is een stevige, voedzame soep die je lichaam opwarmt en je hart verwarmt na een verkwikkende strandwandeling in de herfst of winter. De rijke smaak en warme textuur van snert maken het tot een favoriet onder de lokale bevolking en bezoekers die op zoek zijn naar comfortfood om de kou te verdrijven. Of je nu in een gezellige hoek van het restaurant zit met uitzicht op de zee of opwarmt bij de open haard, snert is de ideale keuze voor een hartverwarmende maaltijd tijdens de koudere maanden in het restaurant Scheveningen.