Online broodje Döner bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Döner bestellen

Wil jij voortaan je eten ophalen of thuis laten bezorgen zodat je thuis op de bank of aan de eettafel in alle rust kan genieten van je heerlijke broodje döner? Op ikbestelhorecalokaal.nl zijn er talloze restaurants bij jou in de buurt te vinden die onder andere ook döner verkopen.

Verschillende soorten Döner

Normaal gesproken wordt döner bereidt met lams of met kalfsvlees maar kip en kalkoen wordt in Nederland ook vaak gebruikt. Döner wordt op vele manieren geserveerd bijvoorbeeld in een kapsalon of dürum maar ook op een pita of een normaal broodje. Daarnaast kan je ook döner bestellen in de vorm van een schotel of döner kebab. Het verschil tussen döner kebab en normaal kebab is dat de döner op een traditionele wijze bereid is namelijk door het vlees van een spit af te schrapen. Gerechten die in Nederland vaak geserveerd worden zijn het broodje döner en de kapsalon döner. De kapsalon döner is in 2005 ontstaan. Het gerecht bestaat uit een onderste laag met patat met daarboven salade en döner. Het gerecht wordt afgemaakt door een bovenste laag met gesmolten kaas.

Dwaal een stukje af naar Turkije

Döner is een vleesgerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Turkije. De naam döner betekent in het Turks dan ook draaien. De turkse migrant Nurman beweert dat hij de uitvinder is van het gerecht. Nurman is na eigen zeggen de eerste die in de jaren 70 het vleesgerecht verkocht. Dit deed hij in Berlijn in de vorm van een gerecht met rijst en salade. Nurman was alleen niet de enige die de uitvinding van döner geclaimed heeft. Het bereiden van vlees aan spiesen heeft namelijk in Turkije een lange geschiedenis. Döner werd in de negentiende eeuw in Turkije namelijk al op een ronddraaiende toen nog horizontale grill bereid. Een typisch Turks gerecht waarin döner is verwerkt is de dürum. De naam dürum betekent in het Turks letterlijk opgerold en de naam past dus goed bij het Turkse gerecht. De dürum is namelijk een soort van opgerolde tortilla met daarin dönervlees en salade. Alleen is het verschil tussen een tortilla en een dürum dat het deeg waaruit de dürum bestaat gemaakt is van dürumtarwe in plaats van maismeel. Ook wordt de dürum op een speciale wijze gemaakt op een bakplaat.

Waarom bestellen bij ikbestelhorecalokaal.nl

Van dürum naar een broodje of een schotel döner of welk döner gerecht dan ook je kan het allemaal krijgen op deze website. Hiermee steun je de lokale restaurants en andere horeca instanties bij jou in de buurt. Deze horecagelegenheden zijn ook in de late uurtjes meestal nog beschikbaar dus je kan bijna op elk moment van de dag genieten van al je favoriete gerechten. Als je de website opent en je je adres invoert en vervolgens zoekt naar bijvoorbeeld kapsalon krijg je een overzichtelijke lijst met een aantal restaurants bij jou in de buurt. Als je het meest geschikte restaurant hebt uitgekozen word je doorverwezen naar de website van het restaurant zelf. Hier kan je bijvoorbeeld döner bestellen om vervolgens je bestelling af te halen of je kan de döner laten bezorgen. Twijfel dus niet en neem een kijkje op deze website!