SUPPORT YOUR LOCALS!

Drie tips om de horeca de lockdowns door te helpen

21 december 2021

Het land is inmiddels in de zoveelste lockdown belandt. Iedereen heeft het zwaar met deze verschrikkelijke periode. Denk hierbij uiteraard aan de zieken, maar ook aan de kinderen, werkenden en de ondernemers. Een sector uit het ondernemerschap die uitzonderlijk hard geraakt wordt is de horecasector. Dit komt omdat het grootste deel van de omzet van een horecagelegenheid in rook opgaat. Het is dan ook belangrijk dat wij als horecabezoekers de horeca blijven steunen, ook in deze zware tijden. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk drie tips die hierbij kunnen helpen!

Vrijwilligerswerk

Mocht je een paar uurtjes in de week over hebben, dan kun je je favoriete horecazaak eens opbellen. Er zullen altijd wel klussen zijn die moeten worden uitgevoerd. Het werk dat jij als vrijwilliger uitvoert zal de horecazaak weer werkuren schelen. Naast het feit dat je een ondernemer uit de brand helpt, help je ook jezelf hiermee. Door vrijwilligerswerk uit te voeren voor de desbetreffende horecazaak zal je band met deze zaak alleen maar sterker worden. Dit zal er voor zorgen dat jouw band met bijvoorbeeld het restaurant Groningen sterker wordt en hiermee ook jouw bezoeken aangenamer!

Bestellen

Door eten en/of drinken te bestellen bij jouw favoriete horecazaak zorg je ervoor dat de zaak in ieder geval nog een beetje omzet draait. Dit is natuurlijk alleen het geval als de zaak dit aanbiedt. De meeste restaurants & cafe’s doen dit gelukkig al. Voor hotels is dit natuurlijk een stuk lastiger. Ging je bijvoorbeeld vaak vegetarisch uit eten Groningen? Bestel dan nu ongeveer met dezelfde regelmaat of vaker een maaltijd bij hetzelfde restaurant. Ze zullen hier geen volledige omzet op kunnen draaien, maar alle beetjes helpen!

Donaties

Donaties zijn voor veel horecazaken het enige redmiddel. Dit komt doordat voor donaties geen tegenprestaties worden verwacht. Het geld kan rechtstreeks gebruikt worden om de huren en lonen door te betalen. We raden mensen over het algemeen overigens wel om pas donaties te doen als je het geld écht over hebt. Je moet natuurlijk niet zelf in de problemen komen als je een ander probeert te redden.