Duitse gerechten bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Duits eten bestellen

De meeste Nederlanders denken bij Duits eten en drinken gelijk aan braadworst, schnitzel en bier, maar er zijn op deze website ook nog vele andere heerlijke typisch Duitse gerechten te vinden. Dus probeer in plaats van die saaie schnitzel ook eens een ander Duits gerecht en geniet voortaan op de bank of aan de eettafel van bijvoorbeeld een heerlijke Maultasche.

Soorten Duitse gerechten

Een paar bekende Duitse gerechten op een rij zijn de bratwurst, rindsrouladen, maultasche, reibekuchen, pretzels en natuurlijk de berlinerbol. Het meest bekende Duitse gerecht is toch wel de bratwurst. Het gerecht is bijna niet meer weg te denken uit de Duitse cultuur. Je kan dan ook bijna in elk restaurant of café in Duitsland wel een losse of een broodje bradwurst krijgen. Naast de bradwurst is rindsrouladen ook een zeer lekker en traditioneel Duits gerecht. Rindsrouladen zijn Duitse rundvleesrollades gevuld met spek, uien, mosterd en augurken. De rundvleesrollades worden vervolgens verwerkt in dunne plakjes rundvlees. Het gerecht Maultasche kun je vergelijken met het Italiaanse gerecht ravioli. Het zijn pastakussentjes gevuld met vlees zoals gehakt, spek en ham. Dit gerecht wordt geserverveerd met spinazie en uien. Voor de vegetariërs is een reibekuchen een lekkere Duitse snack. Een reibekuchen is een aardappelpannenkoekje gemaakt van bloem, eieren, kruiden, uien en natuurlijk aardappelen. 2 bekende snacks uit Duitsland die ook in Nederland vaak gegeten worden zijn pretzels en de berlinerbol. Pretzels zijn zoute krakelingen gemaakt van deeg met daarop grove zoutkorrels, gevouwen in de vorm van een knoop. Iets wat je in Duitsland in veel bakkerijen zult terug zien naast de Berliner bol. De Berliner bol is gemaakt van gefrituurd gistdeeg met daarin een vulling van marmelade of vanille crème. Ook word de Berliner bol geserveerd met suiker.

De Duitse keuken

Duitsland is een staat met zestien deelstaten en daardoor is er veel regionale ongelijkheid qua eten. Het grootste verschil bestaat tussen oost en west Duitsland ondanks het vallen van de Berlijnse muur. In Duitsland is het onbijt en de lunch zoals vanouds heel erg belangrijk en zijn dit ook de momenten op de dag waarop de Duitsers het meeste eten. Ook houden onze oosterburen erg veel van stukje vlees. Duitsers houden van grote porties patat met een goed stuk vlees. Je kunt dan natuurlijk denken aan een schnitzel maar ook aan een biefstuk of entrecote.

Waarom bestellen bij ikbestelhorecalokaal.nl

Duits eten bestellen kan je het beste doen op Ikbestelhorecalokaal.nl. Je hebt op deze website een ruime keuze uit restaurants bij jou in de buurt. Zodra je een geschikt restaurant hebt uitgekozen word je doorgewezen naar de website van het desbetreffende restaurant en kan je je bestelling plaatsen. Vervolgens kan je het eten thuis laten bezorgen of het zelf komen ophalen. Hiermee steun jij je lokale ondernemer en word je ook nog eens in al je gemakken voorzien. Heb je dus echt een keer zin in een traditionele Duitse schnitzel of kies je voor een keer de heerlijke rindsrouladen? Twijfel dan niet en plaats een bestelling op ikbestelhorecalokaal.nl.