Egyptisch eten bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Egyptisch eten bestellen

Wanneer er wordt gesproken over Egyptisch eten dan wordt er gedacht aan Egypte. Het land dat bekend is door zijn Bijbelse geschiedenis, het land waar legendarische Farao’s macht hadden of het land met prachtige uitzichten als eeuwenoude piramides, tempels, mooie bergen en de Rode zee en de Nijl. Vele die reizen naar Egypte gaan om deze fantastische geschiedenis, maar enkele zijn bekend met de Egyptische culinaire kunsten. Egyptische gerechten zijn eenvoudig, voedzaam maar lekker. Als je nooit eerder Egyptisch eten hebt geproefd dan kun je nu online eten bestellen via de website Ikbestelhorecalokaal.nl en genieten van gerechten uit een Egyptisch restaurant binnen jouw woonomgeving.

De Egyptische keuken

De culinaire Egyptische keuken is Midden-Oosters of Arabisch, maar het is ook beïnvloed door de eromheen liggende landen zoals Griekenland, Frankrijk, Turkije en Italië. De culinaire kunsten uit de Egyptische keuken bestaat overigens uit visgerechten, omdat er veel vis gevangen wordt langs de Rode zee en Middellandse zee.
Vlees en groente zijn in dit land schaars en duur. De groentesoorten die je het meest zult tegenkomen op je bord zijn aardappel, komkommer en tomaten. De Egyptische Nubische keuken is bestemd voor de mensen die van pittig eten houden. De Nubische keuken is te vinden in het uiterste zuiden van Egypte. Net als elk cultuur of land heeft Egypte ook regels. Volgens het Egyptische cultuur wordt eten met je linkerhand als onrein beschouwd. Ook hoor je geen schoenen aan te hebben wanneer je een Egyptisch huis betreedt. Natuurlijk is de Egyptische keuken wereldwijd aangepast en dus kun je vrij genieten van heerlijke Egyptische gerechten in een Egyptisch restaurant.

Egyptische gerechten die je eens moet proberen

Net als elk land heeft ook Egypte typische traditionele gerechten die het meest worden gegeten. In Egypte worden er geen verfijnde gerechten gemaakt met veel vlees en groente, maar het eten wordt wel op smaak gebracht met verschillende milde, pittige kruiden of specerijen. Een van de favoriete gerechten in Egypte is koshari.
Dit gerecht bestaat uit pasta, rijst, linzen, kikkererwten en gebakken uien en wordt geserveerd met een heerlijke tomatensaus of met een traditionele hete knoflook-azijn saus. Het gerecht molokhia werd in het oud Egyptische tijd alleen door de koningen gegeten, maar tegenwoordig is het onmisbaar in elke Egyptische huishouden. Dit traditioneel gerecht bestaat uit een stoofpot van bittere bladgroente en werd in het verleden gegeten met konijn vlees, maar nu wordt het meer gegeten met kip. Verder zijn egyptenaren dol fattah. Dit stevig en kleverig gerecht bestaat uit krokante gefrituurde stukjes pitabrood en deze wordt geserveerd met rijst, klaargemaakte rundvlees en een beetje knoflook-tomatensaus.

Kan ik Egyptisch eten online bestellen?

Het is altijd leuk om je smaakpapillen te brengen op een avontuur met eten uit een andere cultuur. Egyptische eten is smaakvol en voedzaam en als je deze wel eens een keer wilt proberen dan kun je de website Ikbestelhorecalokaal.nl bezoeken. Hier zul je een lijst met Egyptische restaurants vinden binnen je woonomgeving. Wanneer je het gewenste gerecht online hebt besteld hoef je deze niet meer af te halen, want het eten wordt bezorgd tot aan huis.