SUPPORT YOUR LOCALS!

Gezonde borrelhapjes en glutenvrije recepten in de horeca: de perfecte combinatie!

25 januari 2023

De horeca-industrie is de afgelopen jaren flink veranderd. Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun gezondheid en willen graag gezonde en glutenvrije opties op de kaart. Gelukkig spelen steeds meer horecazaken hierop in. In deze blog delen wij een aantal tips voor gezonde borrelhapjes en glutenvrije recepten. Speciaal voor horeca-ondernemers die hun menu een gezonde en unieke touch willen geven!

Gezonde borrelhapjes

  • Probeer in plaats van gefrituurde snacks bijvoorbeeld geroosterde noten of zelfgemaakte hummus met groentesticks. Zo kun je je gasten laten genieten van een lekkere snack zonder dat ze zich schuldig hoeven te voelen.
  • Maak gebruik van verse kruiden en specerijen in plaats van zout en suikers om zo op een verantwoorde manier smaak toe te voegen aan je gerechten.
  • Serveer verse smoothies of sapjes als alternatief voor alchoholische dranken.
  • Zorg dat er voldoende vegetarische en veganistische opties op je menu staan.

Glutenvrije recepten

  • Gebruik glutenvrije granen zoals quinoa, rijst en boekweit in plaats van tarwe voor pasta’s, pizza’s en brood. Zo hebben de gasten met een glutenintolerantie nog steeds voldoende keus.
  • Experimenteer met glutenvrije bloemmengsels voor gebak en cakes en zorg zo voor een lekker, glutenvrij toetje op de kaart!
  • Maak gebruik van glutenvrije sojasaus en andere sauzen.
  • Vermijd gluten door gerechten te maken met verse ingrediënten in plaats van kant-en-klaarmaaltijden.

Zoals je ziet kun je door gezonde borrelhapjes en glutenvrije recepten aan te bieden, je horecazaak echt onderscheiden van de concurrentie. Het is een win-win situatie, want jij maakt je gasten blij en het trekt ook nog eens nieuwe klanten aan. Probeer nieuwe combinaties uit en vraag feedback van je gasten om te zien wat wel en niet werkt. Bedenk dat gezonde en glutenvrije opties niet alleen goed zijn voor de gezondheid van je gasten, maar ook voor de gezondheid van je zaak. Dus, waar wacht je nog op? Voeg deze gezonde en glutenvrije opties toe aan je menu en laat je gasten genieten van een unieke ervaring in jouw horecazaak!