Glutenvrije maaltijden bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Glutenvrij eten bestellen

Glutenvrije maaltijden bestellen via ikbestelhorecalokaal.nl? Toen het coronavirus de wereldeconomie op zijn kop zette, had de lokale horeca het zwaar. Met gesloten deuren resulteerde dit al snel in een financiële crisis voor onder andere restauranthouders. Deze crisis werkte echter positief voor de creativiteit van velen, en diverse ondernemers veranderden hun concept om iedereen in quarantaine toch te voorzien van heerlijke maaltijden. Online eten bestellen is voor de lokale horecaondernemers de redding geweest in deze zware tijden. Via het in de coronacrisis opgezette ikbestelhorecalokaal.nl leer je nieuwe horecagelegenheden kennen waarvan je het bestaan niet wist of waar je nooit uit eten zou zijn gegaan. Door de lockdown is het aanbod groter en meer divers en proberen we allemaal nieuwe dingen uit. Weet jij bijvoorbeeld hoe smaakvol glutenvrij eten kan zijn? En waar je dat kunt bestellen? En dat dat niet alleen voor mensen met een intolerantie voor gluten heel geschikt is als diner, lunch of tussendoortje? Geniet eens van iets nieuws, een nieuw gerecht of een nieuwe horecazaak en steun de horecaondernemers in jouw directe omgeving.

Gluten in de voeding

In sommige graansoorten komen eiwitten voor die we gluten noemen, naar het Latijnse woord voor lijm. Bij bijvoorbeeld het bakken van brood zorgen gluten voor de elasticiteit en stevigheid van het deeg. Tijdens het rijzen voor dat de ontstane luchtigheid goed door het deeg wordt vastgehouden en vormt zo een skelet voor het brood, wat ook na het bakken niet in elkaar stort. Ook bij het produceren van vleesvervangers zijn vaak gluten betrokken, omdat ze goed smaak opnemen. Een bekend voorbeeld van een vleesvervanger met gluten is seitan. In onder andere gewone tarwe, durum, spelt, rogge en gerst zijn van nature gluten aanwezig. Patiënten met de auto-immuunziekte coeliakie hebben ene intolerantie voor gluten. Deze eiwitten in met name tarwe kunnen de darmvlokken in de dunne darm beschadigen en laten ontsteken. Hierdoor kan deze geen voedsel meer opnemen. Een mildere variant van een darmreactie op gluten is glutensensitiviteit. Eén op de vijftien mensen zou in meer of mindere mate overgevoelig reageren op het eten van gluten. Glutenvrije maaltijden zijn dan een goed alternatief, en gelukkig zie je deze optie ook steeds meer terug bij het online eten bestellen.

Om zeker uit te proberen!

In principe kun je ieder glutenbevattend product ook glutenvrij produceren. Denk aan glutenvrij brood, of glutenvrije pasta gemaakt van bijvoorbeeld rijstmeel. Maar ook als er iets te vieren valt kun je tegenwoordig prima online glutenvrij eten bestellen. Taart of koekjes zonder gluten, het kan allemaal en hoewel je wel verschil proeft met glutenbevattende lekkernijen, is het zeker smaakvol en de moeite waard om eens te proberen. Extra leuk voor je collega met coeliakie om alles glutenvrij te bestellen, zo voorkom je kruisbesmetting en maakt iedereen kennis met de heerlijke glutenvrije wereld. Bovendien ook nog eens super lief voor je eigen darmen, die het dan ook even wat rustiger aan kunnen doen. Wil jij weten waar je heerlijke glutenvrije maaltijden kunt bestellen of ophalen bij jou in de buurt? Kijk dan op deze websites eens verder. Je weet in enkele klikken met je muis waar jij terecht kunt!