Griekse gerechten bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Grieks eten bestellen

Ben je dit jaar niet op vakantie gegaan naar jouw favoriete Griekse eiland? Heb je niet kunnen genieten van een lekkere cocktail op het zonnige strand? Mis je het gezellig tafelen en dit terwijl je uitkijkt op de adembenemende Akropolis? Niet getreurd! Ikbestelhorecalokaal.nl biedt je de mogelijkheid om toch de Griekse zon op je bord te toveren, en dit vanuit jouw eigen buurt! Wat dacht je van een hartelijke moussaka: het overheerlijke ovengerecht met verse aubergines, gehakt en bechamelsaus? Of kies je toch liever voor iets gezonds, zoals choriatiki (een Griekse salade) of briam (groenten uit de oven) met wat keftedakia (Griekse gehaktballetjes)? Je vindt het allemaal op de website Ikbestelhorecalokaal.nl.

Ikbestelhorecalokaal.nl

Ikbestelhorecalokaal.nl biedt je lokale restaurants aan. Het is een online platform opgericht ten gevolge van de coronacrisis. De pandemie zorgde voor een hele domper op de inkomsten van lokale zelfstandige ondernemers. Ikbestelhorecalokaal.nl wilde hier wat aan doen en de lokale horeca steunen door een handig overzicht te bieden van al jouw favoriete lokale restaurant-bestel-sites. Ideaal dus om wat Griekse gerechten te bestellen en uit te proberen!

Multicultureel eten

In onze multiculturele samenleving is het belangrijk en ook zeer leerrijk om te proeven van elkaars cultuur. Onder cultuur verstaan we zeker en vast de traditionele keuken. De Griekse keuken is een typisch mediterrane keuken met talrijke invloeden vanuit het Midden-Oosten. Ook Europese landen zoals Frankrijk hebben de Griekse keuken geïnspireerd (denk maar aan de smeuïge bechamelsaus!).
Er is tevens qua eten ook veel overlap met de omliggende buurlanden, zoals onder meer Turkije. Dit is ook niet echt verwonderlijk, aangezien Griekenland behoorde tot het Turkse Ottomaanse rijk. Na de onafhankelijkheid waren de gerechten soms moeilijk te onderscheiden. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de lekkere wijnbladeren (sarma of dolmades), gevuld met rijst, gehakt en kruiden (dille, gedroogde munt en peterselie).

Online griekse gerechten afhalen of laten bezorgen

De meest gebruikte ingrediënten in de Griekse keuken zijn verse tomaten, courgettes, aubergines, brood, vis, vlees, kaas, yoghurt, olijven (olie) en verschillende soorten kruiden (peterselie, mint, oregano, etc.). Ook pastasoorten zoals spaghetti en macaroni worden gebruikt. Griekenland kent tal van populaire gerechten zoals moussaka (Griekse lasagne gemaakt van aubergine, gehakt en bechamelsaus), souvlaki (gemarineerde, gegrilde vleesspiesjes), pastitsio (Griekse macaroni taart), etc. Fastfood is ook populair geworden in Griekenland. Zo vind je bijvoorbeeld talrijke tenten die gyros serveren tussen een broodje met wat schijfjes tomaat en aardappel. Ben je een zoetekauw? De Griekse keuken biedt je ook tal van lekkere desserts aan zoals bijvoorbeeld baklava, bestaande uit filodeeg en gevuld met noten, honing en suiker. Of wat dacht je van een paar loukoumades, de lekkere Griekse oliebollen? Een feit dat vaststaat is dat er genoeg lekkernijen te proeven zijn, en dit zeker bij een tasje Griekse koffie!

Wist je trouwens dat vele Grieken vaak twee warme maaltijden per dag nuttigen?

In Griekenland wordt er meer warm gegeten dan in Nederland. Maar door de vele bestelmogelijkheden kun jij nu Grieks eten op ieder tijdstip van de dag! Twijfel niet langer en bestel nu jouw favoriete Griekse gerecht op de website Ikbestelhorecalokaal.nl. Online eten bestellen was nog nooit zo gemakkelijk en overzichtelijk. Smakelijk!