Trek in een broodje Gyros?

SUPPORT YOUR LOCALS!

Gyros bestellen

Gyros: hét bekendste gerecht uit de Griekse keuken! Wie drie Griekse gerechten op moet noemen, noemt waarschijnlijk als eerste gyros. Het is dan ook niet voor niets een populair vleesgerecht. Gyros bestellen is dan ook vrij eenvoudig bij het online eten bestellen. Wil je de lokale horecaondernemer steunen? Dan bestel je gyros natuurlijk via ikbestelhorecalokaal.nl!

De lekkerste gyros komt van de echte Griek

En dat treft, want in jouw regio zit een superleuk Grieks restaurant. Ook nog eens super goed voor het milieu dat de bezorger niet zo ver hoeft te rijden met jouw avondeten, en zo blijft het vlees ook vers en lekker warm. Wist je dat gyros, in tegenstelling tot shoarma en andere kebabs, vaak van varkensvlees wordt gemaakt? Heerlijk aan een spies gegrild en in reepjes gesneden voorzien van de lekkerste kruidenmix. Traditioneel wordt Griekse gyros geserveerd in een pitabroodje vergezeld door aardappel, ui, tomaat en tzatziki, maar bij menig Grieks restaurant staat het als bijgerecht op de menukaart. Ook als volwaardig hoofdgerecht komt het vaak terug, dan zonder pitabrood, maar met salade en patat of rijst. Genoeg verschillende opties om te proberen dus! Het lijkt erg op het Turkse döner kebab, en dat is niet toevallig. Beide zijn aan een verticale spies gegrild en het gekruide vlees wordt in reepjes geserveerd. Gyros is dan ook overgenomen van de Turken. De Grieken maakten de döner kebab na met varkensvlees en serveerden het met tzatziki. De naam betekent, net als het Turkse döner, dan ook ‘ronddraaien’, uiteraard genoemd naar het ronddraaiende spit waaraan het vlees gegaard wordt. In Griekenland, met name in Athene, is het vleesgerecht al ruim 50 jaar een bekende snack die op veel straathoeken wordt verkocht. En inmiddels ook in Nederland hartstikke populair!

Steun je lokale ondernemers

Natuurlijk kun je thuis gyros maken, maar gyros bestellen is niet alleen lekkerder, ook makkelijker. Nu hoef jij niet uren in de keuken te staan om het vlees op smaak te krijgen en het lokale Griekse restaurant is er enorm mee geholpen. Het scheelt je nog in de afwas ook! Als je via ikbestelhorecalokaal.nl bestelt, komt je gyros uit de regio. De ondernemers bij jou uit de buurt, krijgen hierdoor steun van hun ‘buren’, mooi toch? Door de lockdown is de horeca, die de deuren moest sluiten, creatief geworden en velen bieden nu de mogelijkheid om thuis te bezorgen. Het aanbod in online eten bestellen is hierdoor gigantisch toegenomen. Misschien maak je op deze manier wel kennis met een keuken waarvan je niet eens wist dat deze in de buurt zat, en heb je er spijt van dat je daar nog nooit eerder hebt gegeten. Trek gerust mooie kleding aan, kaarsje op de mooi gedekte tafel, en geniet!