SUPPORT YOUR LOCALS!

Hoe eet je kaviaar?

11 januari 2023

Kaviaar is een van de meest bekende delicatessen die er te vinden is in de wereld. Het is vaak bekend door de hoge prijs van het product en de exclusiviteit. Kaviaar wordt vaak gekoppeld met luxe en rijkdom. Kaviaar wordt vaak geserveerd bij exclusieve feesten en bij toprestaurants. Kaviaar zijn onbevruchte viseitjes, in de meeste gevallen van een steur. Echte kenners zullen altijd een voorkeur geven naar de wilde steur uit de Kaspische Zee. De meeste mensen vragen zich af, hoe moet je kaviaar nou eigenlijk eten? En hoe wordt het geserveerd?

De beste manier om kaviaar te ervaren

Het beste is om kaviaar zo puur mogelijk te eten. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is om gebruik te maken van een houten lepel, plastic lepel of een lepel van parelmoer. Dit komt omdat contact met zilverwerk de smaak van kaviaar kan aanpassen. Hetzelfde geld voor metalen bestek. Gebruik een klein lepeltje van deze materialen om op de muis van je gebalde vuist een beetje kaviaar te leggen en dit langzaam tegen je gehemelte te drukken met je tong. Zo ontploffen de balletjes als het ware in je mond wat zorgt voor een heerlijke en complexe smaak.

Een van de meest populaire manieren om kaviaar klassiek te serveren is door het te serveren op een blini met een lepeltje crème fraîsche. Deze blini kan het beste zelf gemaakt worden maar kan ook gekocht worden bij een goede supermarkt. Kaviaar kan echter bij alles worden geserveerd. Het is mogelijk om kaviaar te serveren als verfijning van een ander gerecht. Zo kan kaviaar bijvoorbeeld geplaatst worden op vis, krab, kreeft, aardappelen maar ook op borden pasta en taco’s. Als je nog nooit kaviaar hebt gegeten is het echter aan te raden om het puur te eten, zodat je optimaal kan genieten van de smaak.

Hoeveel kost kaviaar eigenlijk?

Kaviaar wordt meestal in een blik gekocht, variërend van 20 gram tot 500 gram. De prijs ligt vaak rond de 35 tot 50 euro voor de goedkoopste optie. Als je nog nooit van je leven kaviaar hebt gehad is het zeker aan te raden om het een keer te proberen, want het wordt niet voor niks een delicatesse genoemd. Hoewel sommige mensen misschien moeten wennen aan de smaak van kaviaar vinden de meeste mensen het een heerlijk product dat geserveerd kan worden bij elk gerecht, maar ook op de traditionele manier kan worden gegeten met een glas champagne.

 

Tip: Regionalhighlights.nl