SUPPORT YOUR LOCALS!

Hoe pak je monddroogheid het beste aan?

21 december 2021

Een droge mond kan veroorzaakt worden doordat je te weinig gedronken hebt. Dit is echter bij veel mensen niet de oorzaak van het probleem. Als je zeer regelmatig een droge mond hebt waar je best last van hebt en toch voldoende drinkt dan is het zaak dat je dit probleem goed aanpakt. Als alleen water drinken niet afdoende helpt, kun je ook andere middelen inzetten om een droge mond te bestrijden.  

Kies een zo natuurlijk mogelijk product 

Er zijn diverse producten op de markt waarmee je een droge mond kunt tegengaan. Het is daarbij zaak dat je een product uitkiest dat jij prettig vindt om te gebruiken maar ook eentje waar je baat bij hebt. Je kunt wel iets kiezen waarmee je het probleem tijdelijk aanpakt maar het is beter de bron te ontdekken zodat je daar begint met bestrijden. Kies ook altijd een product waar zo min mogelijk (liefst helemaal geen) kunstmatige toevoegingen aan gedaan zijn, zodat je het veilig en zo vaak als nodig is kunt gebruiken.  

Kauwgom met natuurlijke xylitol 

Een goed en volledig veilig product om een droge mond tegen te gaan is Moist-R™ kauwgom. Aan deze kauwgom zijn geen kunstmatige hulpstoffen toegevoegd zoals bij veel van dit producten wel het geval is. De kauwgom doet op basis van natuurlijke ingrediënten zijn werk en dat is voldoende om het probleem goed aan te pakken en ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk wegblijft. De kauwgom bevat natuurlijke xylitol (gewonnen uit berkenhars) zodat deze niet schadelijk is voor je gebit en ook geen wondjes kan veroorzaken.  

Kies voor mondwater met een frisse smaak 

Mondwater kan een prima oplossing zijn om je mond fris en gezond te spoelen. Veel mensen gebruiken dit dan ook omdat het een fijn gevoel van frisheid in de mond geeft. Als je kiest voor OxyFresh mondwater Lemon krijg je daarmee een frisse smaak en wordt ook je mond vochtiger waardoor je de monddroogheid kunt bestrijden. Daarnaast kan dit mondwater nog worden ingezet bij andere klachten zoals ontstekingen of een slechte adem. 

OxyGene en Aloë Vera doen het betere werk 

Het mondwater bevat diverse actieve ingrediënten waaronder OxyGene en Aloë Vera. De OxeGene zorgt ervoor dat je mond schoon en fris wordt en tot wel twaalf uur lang fris aanvoelt. De Aloë Vera verzacht en herstelt de mond als je wondjes hebt en werkt ook goed bij ontstoken tandvlees. Doordat er zinklactaat en actieve zuurstof in het mondwater zit, ga je ook nog eens de vorming van bacteriën tegen omdat deze niet van een vochtige omgeving houden.  

Meerdere producten in één pakket 

Moeite met het kiezen van de juiste producten tegen monddroogheid maar wil je het probleem wel goed aanpakken en natuurlijk het liefst zo snel mogelijk? Dan kun je ook kiezen voor een compleet pakket zoals het Oxyd8 Dry Mouth Pakket. Hierin vind je zowel tandpasta, mondwater als pastilles zodat je het probleem met de droge mond verhelpen effectief kunt aanpakken. Een belangrijk verschil met veel van dit soort producten is dat er geen mogelijk schadelijke hulpstoffen aan zijn toegevoegd zodat alle producten van Oxyd8 altijd veilig te gebruiken zijn.  

Alle producten zijn natuurlijk 

In de producten in het pakket zitten geen ingrediënten waarvan de herkomst niet duidelijk is en worden er ook geen suikers aan toegevoegd. Daarnaast geldt voor het mondwater dat dit PH-neutraal is zodat het geen aantasting vormt voor het tandglazuur. Er zijn geen hulpstoffen zoals SLS of alcohol toegevoegd zodat deze geen bijwerkingen kunnen geven. Je wilt immers geen wondjes of juist een extra droge mond krijgen na het gebruik. Met de producten uit het pakket zorg je ervoor dat je mond vochtiger wordt en dat het probleem ook een permanente oplossing krijgt en niet binnen korte tijd weer terugkeert.  

Mondwater, tandpasta, gel en spray in één pakket 

Een ander goed pakket om aan te schaffen als je last hebt van een droge mond is het OraRelieve Droge Mond Pakket. Zeker alsf je nog alles in huis dient te halen bij mondproblemen kan een dergelijk pakket vaak snel uitkomst bieden. Zo hoef jij niet alles los bij elkaar te zoeken en weet je ook zeker dat je producten hebt die goed met elkaar te combineren zijn. Het pakket bevat mondwater, tandpasta, gel en spray om mondproblemen zo effectief mogelijk aan te pakken. Welk product je kiest is natuurlijk heel persoonlijk maar het is zeker een aanrader om ze allemaal eens te proberen. Je hebt ze toch niet voor niets allemaal in huis en wie weet is een combinatie van twee of meer producten wel juist ideaal voor jou.  

Milde tandpasta uit het pakket 

Kies je voor de tandpasta, gewoon omdat je toch je tanden dient te poetsen en je dan gelijk de droge mond aanpakt? Dan vind je daarvoor in het pakket de OraRelieve Ultra Mild Toothpaste. Deze tandpasta is speciaal ontwikkeld om een droge mond tegen te gaan. De tandpasta bevat diverse ingrediënten die er samen voor zorgen dat je zelf meer speeksel aanmaakt om de mond vochtiger te maken. Daarnaast beschermt het product de mondweefsels en werkt het ook tegen schadelijke bacteriën. 

Kenmerken van de tandpasta 

Voordelen van deze speciale tandpasta ten opzichte van de meeste gewone tandpasta’s is dat er geen alcohol aan toegevoegd is, noch SLS om het middel beter te laten schuimen. Deze hulpstoffen zijn niet nodig voor de heilzame werking van tandpasta, maar de producten waar het in zit doen dit de gebruiker vaak wel geloven. De tandpasta van OraRelieve stimuleert tot maar liefst zes maal de natuurlijke speekselaanmaak, zodat je mond niet anders dan vochtig aan kan voelen na gebruik. De tandpasta heeft een milde mintsmaak die door veel gebruikers als prettig wordt ervaren en beschermt ook tegen anaerobe bacteriën die voor een slechte adem kunnen zorgen. De tandpasta is veilig in het gebruik en kan veilig door diabetici gebruikt worden.