SUPPORT YOUR LOCALS!

Hoe solliciteer je als barista bij Starbucks?

22 september 2022

Als je een passie hebt voor het serveren van koffie, dan is je droom misschien wel de lekkerste cappuccino, macchiato en latte voor klanten serveren. Je kunt dit doen door te solliciteren op een leuke vacature als barista. Als koffieliefhebbers moet je bekend zijn met het internationale merk Starbucks. Werken bij deze outlet is misschien wel de droom van elke barista. Alleen getalenteerde barista’s worden door deze coffeeshop gerekruteerd. Als je goed bent in het serveren van koffie en servicegericht bent, krijg je de kans om deel uit te maken van Starbucks. Wanneer je bij Starbucks werkt, kun je je vaardigheden en ervaringen verbeteren in het serveren van veel soorten koffie voor de klanten.

De verantwoordelijkheden van een barista

De meeste mensen denken misschien dat de functieomschrijving van barista alleen bestaat uit koffie inschenken. Deze functie heeft eigenlijk veel grotere verantwoordelijkheden. De belangrijkste taak van een barista is het bereiden van wat de klanten bestellen. Daarnaast zijn zij ook verantwoordelijk voor het controleren van de voorraad. Ook het onderhouden van de koffieautomaat is hun taak. Barista’s moeten in een team kunnen werken om de gasten een uitstekende service te bieden. Kennis en vaardigheden in het serveren van koffie zijn essentieel. Je moet echter ook andere kwalificaties hebben, zoals gastvrijheid, vriendelijkheid, toewijding en hygiëne.

Hoe te werken als Starbucks Barista

In Nederland wordt Starbucks beheerd door het bedrijf EG Group. Dus als je hier een barista wilt zijn, kun je het best de website van dit bedrijf bezoeken. Bovendien kun je de dichtstbijzijnde Starbucks vestigingen bezoeken om te vragen naar vacatures voor barista’s. Het is handig om dichtbij je huis te werken. Als je besluit om online op een barista vacature te solliciteren, zorg er dan voor dat de locatie wel in de buurt van je huis is. Je kunt de filterfunctie gebruiken om barista vacatures bij je in de buurt te vinden. Zorg ervoor dat je een cursus of training als barista hebt voltooid om je waarde te verbeteren. Op deze manier heb je een grotere kans om aangenomen te worden.

Solliciteren naar de functie barista

Een baan als barista is geschikt voor iedereen met een passie voor koffie. Het geeft zo’n bevredigend gevoel als de gasten de koffie die je zet lekker vinden. Werken als barista bij Starbucks is een veelbelovende carrière. Dit internationale merk biedt zijn barista’s competitieve salarissen aan. Ook kun je samenwerken met andere ervaren barista’s. Als gevolg hiervan kun je je vaardigheden en ervaringen bij het maken van koffie verbeteren. Dus wil jij je carrière als barista uitbouwen? Ga dan nu op zoek naar een barista vacature bij een vacaturesite en stuur je cv in!