Indonesisch eten

SUPPORT YOUR LOCALS!

Indonesisch eten bestellen

Op straat eten is in Azië heel normaal, ook in Indonesië. Veel van het eten Indonesië wordt aangeboden in de bekende food stalls die je vaak in grotere steden vindt. Het eten wat je op straat koopt is altijd heerlijk om te eten. De kraampjes waar ze eten verkopen noemen ze ook wel kaki lima. Je vindt ze rond de straten, busstations en ook veel op avondmarkten. Een aanrader is het eten bij de ‘pasar malam’, de straatmarkt die in de meeste grote steden ’s avonds worden opgezet. Gezellige kraampjes en eettentjes.

Hoe smaakt Indonesisch eten?

Het zal niemand verbazen dat ze ook in Indonesië veel rijst eten. Noedels zijn ook erg populair. Heel gevarieerd is het eten niet en veel gerechten zijn gebaseerd op rijst, vlees en groente. Ze eten hier ook veel vis, kip, geit en rundvlees. Dat zijn de belangrijkste vlees ingrediënten. Varkensvlees eten ze niet omdat het een islamitisch land is. Net als veel andere Aziatische landen kent ook de Indonesische keuken veel kruiden. De bekendste zijn laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), kentjoer, koenjit (kurkuma, geelwortel), ketoembar (korianderzaden) en sereh (citroengras). Mocht je op vakantie zijn in Indonesië zie je tevens dat veel gerechten worden klaargemaakt in kokosmelk en dat er veel ketjap gebruikt wordt.

Koffie en thee

Verder wordt er uiteraard veel theegedronken. Ze noemen het hier ‘teh’. Vaak krijg je op plekken als restaurants of accommodatie een gratis kopje thee (hier hoef je overigens niet te veel van te verwachten). Hou er wel rekening mee dat er veel suiker in zit. Verder zijn Indonesiërs grote fan van koffie, ook wel kopi. Kopi Luwak is de bekendste koffie van het land, dit is ook meteen de duurste koffie ter wereld.

Bestel online lekker authentiek Indonesisch eten

Kan een gerecht voor jou niet kruidig genoeg zijn en geniet je maar al te graag van lekkere gestoofde groenten? Dan is de Indonesische keuken iets voor jou. Door heel het land zijn er talloze restaurants te vinden waar jij lekker Indonesisch eten kunt bestellen. Plaats bijvoorbeeld een bestelling bij ikbestelhorecalokaal.nl je favoriete Indonesisch eten en geniet er thuis van. Heerlijk om na zo een lange werkdag te genieten van een heerlijke verse Indonesische maaltijd. Het maakt echt helemaal niks uit waar je maar woont. Bestellen gaat heel eenvoudig via ikbestelhorecalokaal.nl door heel Nederland.

Het doel is, blijf online bestellen

Ikbestelhorecalokaal.nl is opgezet in tijden van de lock down om de locals in onze omgeving te steunen zodat zij konden blijven bestaan. Maar nu het beter gaat willen wij hen absoluut niet laten vallen. Lokale ondernemers hebben een hoop winst verloren en moeten nog een flinke schadepost inhalen. Daarom is ons doel blijf asjeblieft nog steeds eten online bestellen. Kijk dan op ikbestelhorecalokaal.nl, maak een keuze uit vele verschillende soorten Indonesische gerechten, klik door naar de website van de local en bestel jouw eten online of telefonisch. Laat het thuisbezorgen of haal het ook heel gemakkelijk even af. Geniet thuis van het heerlijke eten.