Online Japans eten bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Japans eten bestellen

Japan, het land van de rijzende zon, onbegrensde mogelijkhedenzon, de samoerai en natuurlijk het heerlijke eten! Want dat Japanners van eten houden is wel duidelijk. De keuken is extreem rijk en heeft bijzonder veel verschillende gerechten op het menu. De bekendste zijn natuurlijk sushi en sashimi maar daarnaast mogen ook zeker teppan, katsu en teriyaki niet ontbreken.

Sushi als bekendste Japanse delicatesse

De bekendste vorm van Japans eten is sushi, het rijstrolletje met verschillende soorten inhoud die je met een hap naar binnen werkt. De plakkerige rijst die vermengd wordt met een speciale azijn en is het hoofdingrediënt van een goede sushi. Sushi betekend letterlijk “zure rijst”, om nog maar eens aan te geven hoe belangrijk de rijst is. Van oudsher werd sushi altijd gevuld met rauwe vis, voornamelijk zalm en tonijn. Deze staan bekend onder de noemer sushi maki. Maar de sushi chefs hebben de laatste jaren niet stil gezeten, er is een legio verschillende vormen aan sushi bijgekomen. Zo is er vaak een ruime keuze aan nigiri (een bolletje rijst wat is gevormd wordt tot een ovaal. Bovenop ligt een vers ingrediënt, zoals zalm, tonijn of garnaal), verschillende soorten maki (van klassieke maki gevuld met vis of garnaal tot vullingen met kip, rundvlees, kaas en paddenstoelen) en natuurlijk temaki (een rol in de vorm van een puntzakje waarbij de vulling, bijvoorbeeld avocado of zalm, en het zeewier aan de binnenkant zitten).

Nog meer gerechten uit Japan

Naast sushi misschien wel het meest bekende Japanse eten buiten Japan is teriyaki. Eigenlijk is dit niet per se een gerecht op zichzelf maar een zoete soja marinade waarmee je het vlees of vis een donkere en sappige glans geeft. De bekendste combinatie ter wereld is kip teriyaki. Binnen Japan is Ramen, een soort noodles, het meest gegeten Japanse gerecht. Het is blinkt uit in eenvoud en juist daarom is dit zo’n heerlijke klassieker. Ramen eet je het liefst bij een stukje vlees of een visbouillon. Eigenlijk doen we de Japanse keuken te kort met deze opsomming want we gaan zo maar even voorbij aan heerlijke gerechten als udon, (dikke ramen), miso soep (vis/kip bouillon), gyoza (Japanse dumpling), ebi tempura (gefrituurde garnaal), edamame (gestoomde sojabonen) en nog vele andere.

Japans eten laten bezorgen

Reis af naar Japan zonder ook maar één meter te verplaatsen bij de lokale ondernemers die hun Japanse lekkernijen aanbieden via Ikbestelhorecalokaal.nl. Vanaf je bank kies je de meest geweldige Japanse delicatessen in je eigen tempo uit en binnen enkele minuten staat de bezorger van dienst voor je deur, hoe heerlijk is dat! Het is niet nieuw meer om je eten online te bestellen via een app of website. Ikbestelhorecalokaal.nl is het met idee gekomen om lokale horecaondernemingen een nieuwe weg in te slaan en de focus te leggen op hoge kwaliteit, zowel voor de ondernemer als voor de klant. Met een klik op de website kun je Japans eten laten bezorgen maar ook vele andere maaltijden bestellen en genieten van overheerlijke gerechten van lokale horecaondernemers bij jou in de buurt. どうぞお召し上がりください (ofwel eet smakelijk!)