Kalfsvlees gerechten

SUPPORT YOUR LOCALS!

Kalfsvlees gerechten bestellen

Weleens kalfsvlees gegeten? Kalfsvlees is supergezond. Kalfsvlees is lekker, mager, super mals en het zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine B1, D, eiwitten en ijzer. Daarnaast is het duurzaam, omdat het vlees uit Nederland komt. … Het blanke kalfsvlees is afkomstig van kalveren van ongeveer 24-28 weken. Deze kalfjes worden gevoederd met melk en ruwvoer. De meest gangbare stukjes vlees van een kalf zijn biefstuk e kalfsoester. Biefstuk wordt altijd gesneden van de bovenbil, spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten. Kalfsbiefstuk is ontzettend mals en smelt op je tong. Het heeft een hele fijne structuur en is super mager vlees. Een kalfsbiefstukje is een stuk lichter van kleur dan de runderbiefstuk. Kalfsoester is en vrij klein stukje mals vlees en erg fijn van smaak. Kalfsvlees zie je ook wel in elk restaurant op de menukaart.

Heerlijke gerechten van een restaurant ook thuis te krijgen

In de restaurants gebruiken ze eigenlijk alle delen van het kalf. Kalfsfilet samen met zwezerik blijft ook populair. De kroon krijg je niet altijd makkelijk op het menu verkocht, want je krijgt al gauw een groot stuk op je bord. Kalfsschenkel heeft een meer uitgesproken smaak. Het is de basis van ossobuco, maar niet iedereen is ervoor gewonnen. In elk geval zijn het mooie producten die je volgens de regels van de kunst moet klaarmaken. Iedereen kent ook wel de Vitello tonnato. Deze valt onder de surf en turf. Dungesneden kalfsvlees met een saus van tonijn en kappertjes vormen de hoofdmoot van dit koude gerecht. Daarom heet het een surf & turf want je krijgt vis en vlees op een bord. Het is een topper uit het Italiaanse Piemonte. Hiervoor wordt kalfsmuis, fricandeau of staartstuk (liefst een dag eerder) gebraden en vervolgens gesmoord. Al deze restaurant gerechten kun je heel eenvoudig bestellen bij ikbestelhorecalokaal.

Nog een weetje

De Wienerschnitzel. De enige echte Wienerschnitzel maak je met kalfsvlees. Daarvoor gebruik je de platte bil (oftewel de kalfsfricandeau) welke je in gelijke lapjes snijdt van 150 gram. De vondst van de schnitzel wordt toegeschreven aan Italianen, Spanjaarden en Arabieren, maar het mooiste verhaal komt uit Wenen: omdat zijn veeleisende chef om steeds grotere schnitzels vroeg, greep een kok uit pure wanhoop naar een pan en plette daarmee het vlees. Zo leek de schnitzel toch groter en was de platte, Weense variant geboren. Uiteraard voorzien van een krokant jasje met bloem, eigeel en paneermeel. Volgens de traditie is een goede Wienerschnitzel flinterdun en ‘hangt’ deze over je bord.

Thuis genieten

Al deze kalfsgerechten kun je ook via ikbestelhorecalokaal bestellen. Thuis genieten van bv de Wienerschnitzel. Een site die in de Corona tijd is opgezet met als doel dat je heerlijke gerechten kunt afhalen of zelfs laten thuisbezorgen. Begin na je werk het weekend relaxed door bij ikbestelhorecalokaal iets lekkers te bestellen. Kijk eens op de site van ikbestelhorecalokaal om te zien hoe gemakkelijk het bestellen gaat. Je maakt direct gebruik om deze horecaondernemers nog te blijven steunen na de heftige corona tijd die nog steeds niet helemaal voorbij is.