Online Koosjer eten bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Koosjer eten bestellen

Als je bezoek mocht krijgen van mensen die koosjer eten dan zal dat wel moeilijk gaan, want er zullen vragen bij je opkomen zoals wat mag ik wel en wat mag ik niet serveren? Allereerst eet iemand die koosjer is alleen producten die volgens de joodse geloof en wetten worden bereid en deze zijn te herkennen in de winkel of slagerij aan een ORT-stempel dat betekent onder rabbinaal toezicht. Door alle strenge regels is het moeilijk voor iemand die echt koosjer is om buiten de deur te eten, Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook wel koosjer restaurant. Door de samenwerking van de website ikbestelhorecalokaal.nl met deze koosjer restaurants kun je ook koosjer eten bestellen.

Wat is koosjer volgens de joodse spijswetten?

De joodse spijswetten worden ook wel kasjroetwetten genoemd. Volgens deze wetten zijn bepaalde dieren en bloed verboden te eten. De dieren die wel zijn toegestaan dienen volgens de geschriften van de Thora of joodse wet bereid te worden. Ook de grondstoffen die gebruikt worden voor de bereiding dienen koosjer te zijn, enkele koosjer producten zijn melk, granen en groenten. Volgens de joodse spijswet is het eten van varkensvlees streng verboden. Een landdier is koosjer als het zijn eten herkauwt en gespleten hoeven heeft, dus geiten, schapen, koeien en herten zijn wel koosjer. Bij vogels zijn kippen, kalkoenen, eenden en ganzen wel koosjer. Verder mag er volgens de joodse spijswet geen vissen zonder schubben gegeten worden en ook geen schaal- en schelpdieren zoals garnalen, kreeft, krab of mosselen. Bij koosjer stijl eten zul je merken dat alles apart bereid en geserveerd wordt. Zo mag je geen vlees en melk samen eten. Dat betekent dat een koosjer persoon geen pasta Alfredo mag eten, geen geraspte kaas mag strooien over zijn of haar eten en niet mag bakken in roomboter.

Waar kun je koosjer eten bestellen?

Om al deze strenge Joodse spijswetten of kasjroetwetten eten koosjer mensen liever bij elkaar dan buiten bij niet joden. Aan de ene kant vormt het samen eten wel een betere band tussen de joden. Tegenwoordig heb je toch wel enkele joden die hun eigen koosjer restaurant hebben geopend waardoor koosjer eten bestellen nu veel makkelijker is. Enkele koosjer gerechten die mensen eten zijn bijvoorbeeld als voorgerecht citroen pannenkoeken, koude pruimensoep en challe die geserveerd wordt op feestjes. Vervolgens heb je geroosterde en gevulde boulanger, geroosterde bloemkool bereid met humus, tahini, munt en pistachenoten. Wil je koosjer eten bestellen, maar je bent niet bekend met koosjer restaurants in je woonomgeving? Geen nood, want door ikbestelhorecalokaal.nl te bezoeken kun je een lijst met koosjer restaurants in je woonomgeving bezichtigen. Deze website is opgericht om lokale horecaondernemingen te ondersteunen met het verkopen en leveren van hun maaltijden. Er wordt een overeenkomst gesloten met lokale horecaondernemingen om via deze website hun producten en maaltijden te verkopen aan hun klanten. De klant moet gewoon een restaurant en zijn gewenste maaltijden kiezen en het eten wordt geleverd, dus koosjer eten afhalen hoeft niet meer.