Koreaanse gerechten

SUPPORT YOUR LOCALS!

Koreaans eten bestellen

Bijna overal ter wereld zul je wel een Koreaans restaurant tegen komen. Omdat Zuid-Korea een welvarend land is in AziĆ« die de wereld heeft veroverd met hun industrieĆ«n van topmerken zoals Samsung, Nokia, LG, Hyundai en Kia. Koreaanse gerechten zijn smaakvol, gezond en zitten vol verrassingen. Wanneer je een Koreaans restaurant binnenstapt dan wordt je reukzintuig al direct geprikkeld met de verrukkelijke aroma’s die vrijkomen door de bereiding van het Koreaans eten. Lust je nu een Koreaans gerecht? Dan hoef je niet speciaal naar een Koreaans restaurant te gaan, maar je kunt gewoon op de website van ikbestelhorecalokaal.nl eten bestellen, waardoor je gewoon in je eigen woning kunt genieten van de geur en smaak van Koreaans eten.

De Koreaanse keuken

De Koreaanse keuken kan beschreven worden als een traditionele, maar smaakvolle koninklijke manier van eten. Dat was het ook want deze traditionele koninklijke keuken werd vroeger alleen genoten door de koninklijke familie en de rijke mensen in Korea.
De Koreaanse keuken is beroemd om de drie tot twaalf geserveerde bijgerechten die rijst, soep en kimchi vergezellen. Koreaanse gerechten zijn gebaseerd op rijst, groente, vis, kip, zeewier, tofoe. De heerlijke smaak en geurige aroma’s worden verkregen met het gebruik van sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, knoflook, gember en chilipepers die zorgen voor dat pittig tintje. Als je naar Korea gaat moet je wel zeker rekening houden met hun traditionele tafelmanieren. Je mag tijdens het eten niet praten met een volle mond, je mag niet snuiten of niezen aan tafel, je mag geen eetgeluiden maken, rijst mag niet gemengd worden met soep, je mag niet met handen eten. Deze zijn tekens van onbeleefdheid en slechte tafelmanieren.

Bekende Koreaanse gerechten

Elk land heeft zo zijn traditionele gerechten die vaker worden gegeten bij speciale gelegenheden. In Korea heb je gerechten als Bibimbap, deze is een rijstgerecht gemengd met groente, rundvlees en ei en voor het pittig smaakje krijg je een pasta van pepers erbij. Voor de bbq liefhebbers heb je Bulgogi, een dure en feestelijke Koreaanse BBQ biefstuk. Verder heb je de populaire stoofgerecht Sundubu Jjigai, deze wordt gemaakt met een bijna vloeibare silken tofu en vlees. Voor het serveren wordt er nog een rauw ei aan toegevoegd. Een hapje dat belangrijk en onmisbaar is bij verjaardagen zijn Rice cakes, dit zijn hartige, pittige en zoete gebakken rijstmeel balletjes. De Koreaanse keuken is het ontdekken waard, want er zijn nog veel meer smaakvolle en gezonde gerechten die niet altijd voorkomen op het menu van een Koreaans restaurant.

Hoe en waar kun je online Koreaans eten bestellen?

Iedereen wil wel eens iets van een ander cultuur eten. Niet iedereen weet waar ze terecht kunnen om Koreaans eten te bestellen. Ikbestelhorecalokaal.nl heeft de mogelijkheid geschept om online eten te bestellen. Door de ondersteuning en samenwerking met lokale horecaondernemingen is er een lijst te vinden op hun website met Koreaanse restaurants in en rondom je woonomgeving. Je kiest simpelweg een van de restaurants en besteld vervolgens de gerechten die je wenst te bestellen en deze worden bezorgd tot aan huis.