Marokkaanse gerechten

SUPPORT YOUR LOCALS!

Marokkaans eten

Het is leuk om één keer per week een gerecht uit een ander land of cultuur te eten. Zo leer je diverse smaken kennen en wordt eten nooit eentonig. Bovendien zijn maaltijden uit andere landen overheerlijk en er zijn er vast een heleboel die je nog niet kent.  Wanneer je een wandeling maakt op een mooie dag ruik je vaak de heerlijke frisse geur van verse munt. Dit plantje is heel erg geschikt om overheerlijke thee van te maken. De geur van een verse muntthee doet je vast en zeker denken aan Marokko mocht je hier wel eens geweest zijn. Zo’n heerlijke Marokkaanse verse muntthee bestel je eenvoudig via ikbestelhorecalokaal.nl

Meer dan drinken en eten alleen

In de Marokkaanse cultuur is eten erg belangrijk. Het gaat dan ook vooral niet slechts om het eten maar met name het sociale aspect ervan. De Marokkanen zijn erg gastvrij en je wordt bijzonder snel uitgenodigd om thuis mee te komen eten. Zo spontaan en hartelijk als je daar steeds bij wildvreemde mensen, die je pas net hebt ontmoet, word uitgenodigd om gezellig mee te eten bij hen thuis. Wat de Marokkaanse keuken voor mij zo speciaal maakt is onder andere het gebruik van de vele kruiden. Er worden zoveel verschillende kruiden gebruikt en het liefst allemaal vers. Het is waarlijk een feestje voor de smaakliefhebbers. Saffraan, gember, koriander, kardemom… Om er maar een paar op te noemen. De meeste kruiden die ze gebruiken worden in Marokko zelf geproduceerd. Marokko staat natuurlijk ook vooral bekend om de olijven en goede kwaliteit olijfolie. Veel andere producten die vaak worden gebruikt zijn bijvoorbeeld: dadels, citroen, amandelen, vijgen, walnoten. Een van de meest favoriete Marokkaanse gerechten is toch wel tajine, ook te bestellen via Ikbestelhoreacalokaal.nl. Dit is een stoofpot voor vlees- en visschotels. Ook zeer bekend bij veel mensen zijn de couscous gerechten en de vele maaltijdsoepen. Zoals bijvoorbeeld harira.

Zo maak je zelf verse muntthee

Het is heel erg lekker om bij je maaltijden verse muntthee te drinken. En het is best eenvoudig deze zelf te maken. De Marokkaanse muntthee wordt gemaakt met takjes met verse muntbladeren, suiker en theekorrels. Veel mensen gebruiken als theekorrels de Chinese gunpowder thee, die je in veel winkels kunt kopen. Eerst was je de munt en kook je water. Dan spoel je de theeblaadjes van de gunpowder thee 2 of 3 keer met heet water. Doe de verse muntblaadjes en eventueel wat suiker erbij en dan giet je het kokende water in de pot. Even laten afkoelen en wat mooie glazen erbij zetten. En dan kun je heerlijk genieten van je eigen, zelfgemaakte muntthee! Dit is vooral erg lekker bij een warme maaltijd en als het erg warm weer is.

Allerlei Marokkaanse heerlijke gerechten bestellen en laten thuisbezorgen

Natuurlijk heb je op deze warme dagen niet altijd zin om urenlang in de keuken te staan om overheerlijke Marokkaanse gerechten te bereiden. Maar surfen naar de website Ikbestelhorecalokaal.nl en daar eenvoudig een lokale horecaondernemer vinden die bij jou deze gerechten aan huis komt bezorgen is natuurlijk prima te doen, ook als het 30 graden is. Neem eens een kijkje op deze website en kies jouw favoriete Marokkaanse maaltijd uit!