SUPPORT YOUR LOCALS!

Met deze tactiek stromen de bestellingen binnen!

15 december 2022

Online eten bestellen. Iedereen doet het wel eens. Van pizza tot sushi, tegenwoordig kun je alles laten bezorgen met een simpele klik op de knop. Google maar eens pizzeria in een willekeurige plaats en er verschijnen er zo een stuk of 10. Als bedrijf wil je dan natuurlijk bovenaan staan, maar hoe doe je dat? Linkbuilding, een SEO-techniek kan je daar mee helpen. Het bepaalt namelijk voor zo’n 30% de positie online.

 

Zo gaat een linkbuilding bureau aan de slag

In principe is linkbuilding geen hogere wiskunde, maar er zijn toch een paar factoren waardoor bedrijven het linkbuilden uitbesteden. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de zoekmachines een mix willen zien van kwalitatieve en minder kwalitatieve backlinks, en dit is relatief lastig voor elkaar te krijgen zonder het beschikken over een goed netwerk. Hiernaast, moet je ook precies weten op welke zoekwoorden je moet gaan focussen.

 

Ten eerste, zal een linkbuilding bureau daarom ook verschillende analyses uitvoeren over het linkprofiel van jouw website en de relevante zoekwoorden. Om daarmee een persoonlijke strategie en linkbuilding pakket samen te stellen met een mix van diverse backlinks.

Deze backlinks kun je eigenlijk zien als een soort stem van een ander platform voor die van jou. Hoe meer stemmen jouw website verzamelt, hoe beter de zoekmachines je zullen positioneren. En dan denk je misschien ‘’laat ik gewoon overal waar ik kan linkjes plaatsen’’, maar om een natuurlijk linkprofiel te creëren heb je ook kwalitatieve links nodig. Deze links geven namelijk een betere waardering dan minder kwalitatieve links.

Neem als voorbeeld een linkje op de website van de plaatselijke sportschool en een linkje op een populaire foodblog. Wiens aanbeveling voor een pizzeria, zal je serieuzer nemen? Waarschijnlijk die van iemand met een populaire foodblog en de zoekmachines denken er precies het zelfde over. Toch, is ook een backlink op de site van de plaatselijke sportschool ook waardevol voor het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel.