SUPPORT YOUR LOCALS!

Ontdek de Griekse cultuur met heerlijke dranken en kruiden

13 januari 2022

De Grieken zijn erg rijk in hun cultuur. Zowel vroeger als nu kan er veel beleefd worden in de Griekse cultuur. Haal de Griekse cultuur in huis met een heerlijke Griekse wijn. Met de unieke wijze en ingrediënten die gebruikt worden voor de wijn zul je zeker een stukje Griekenland kunnen proeven. Daarnaast kun je heerlijke Griekse kruiden kopen om aan jouw gerechten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke kruiden bij de stoofpot of kip.

De Griekse cultuur

De Grieken kennen een tal van tradities en gewoontes die afstammen van de Grieks orthodoxe religie. Hierbij speelt de kerk een erg belangrijke rol in het leven van de Grieken. De tradities zijn hierdoor sterk verbonden met de Griekse religie. De Grieken staan bekend om hun productie van kazen, olijfolie en wijnen. Deze producten komen aan hun unieke smaak door de wijze waarop ze geproduceerd zijn en de ingrediënten die alleen in Griekenland te verkrijgen zijn. De cultuur van de Grieken is diep genesteld in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan alle feestdagen die de Grieken hebben en de wijze waarop bepaalde levensfasen voorbijgaan. Een baby wordt bijvoorbeeld gedoopt in de kerk en de kerk wordt vaak betrokken bij de ceremonie voor het trouwen.

Griekse wijnen

Er zijn een tal van wijnen die in Griekenland geproduceerd worden. In Griekenland zijn er veel verschillende soorten druiven die gebruikt kunnen worden in het produceren van wijn. Tegenwoordig worden de wijnen uit Griekenland ook gemaakt van ingrediënten die geïmporteerd zijn uit andere landen. De laatste tijd is er een grote toename geweest in de productie van de Griekse wijnen. Een deel van deze productie is zelfs gecertificeerd als een wijn die gemaakt is van hoge kwaliteit waarvan de oorsprong grondig gecontroleerd is. Deze certificatie laat zien dat deze wijnen een eersteklas zijn in kwaliteit wijnen.

Griekse kruiden

Door het gunstige klimaat kan Griekenland veel kruiden van een hoge kwaliteit produceren. Het klimaat zorgt er namelijk voor dat de kruiden zonder veel moeite kunnen groeien. Zelfs in het wild komen deze kruiden in overvloed voor. De kruiden groeien vaak erg natuurlijk zonder de toevoeging van andere stoffen. Griekenland heeft hun eigen unieke geur door de overvloed van kruiden die in het wild kunnen groeien. Er zijn veel verschillende soorten kruiden die allemaal hun eigen smaak, geur en uiterlijk hebben. Door de vele kennis over kruiden die generaties lang bekend zijn, is Griekenland erg goed geworden in het produceren van hoogwaardige kruiden die gerechten kunnen verrijken. Kruiden die vaak voorkomen in de Griekse keuken zijn munt, basilicum, kaneel en koriander.