Oostenrijkse gerechten

SUPPORT YOUR LOCALS!

Oostenrijks eten bestellen

Een heerlijke Wiener Schnitzel, een fijne Gulaschssuppe en de klassieke Kaiserschmarrn. Zo maar een paar oeroude, maar nog steeds zeer lekkere, Oostenrijkse gerechten. Het zijn typische gerechten waardoor je je direct weer in bovenaan de piste of juist in het gezellige Oostenrijkse dal waant. De Oostenrijkse keuken is van oudsher een boerenkeuken en staat vooral bekend om zijn schoonheid in simpelheid en natuurlijk de desserts. Vanwege de geschiedenis is de Oostenrijkse keuken beïnvloed door de Italiaanse, Hongaarse en Boheemse keuken. Gerechten zijn in het verleden veelal overgenomen, aangepast aan de lokale smaak en verder ontwikkeld tot wat ze nu zijn. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de Wiener Schnitzel, een mals stukje gepaneerd kalfsvlees wat groter is dan het bord waar het op ligt. Daarnaast zijn ook de soepen, zoals de Knödelsuppe, de Frittatensuppe en de Gulaschsuppe zeer geliefd bij onze Oostenrijkse vrienden. Het diner afsluiten moet natuurlijk met een Kaiserschmarrn of Apfelstrudel.

Lokale horeca voor Oostenrijkse maaltijden

Natuurlijk is het het leukste om naar Oostenrijk zelf te gaan en daar te genieten van alle Oostenrijkse gerechten maar het is vaak iets minder praktisch. Vaak is het makkelijker om deze lokaal te bestellen, je kunt namelijk gegarandeerd op meerdere plekken in jouw woonomgeving Oostenrijks eten bestellen. Neem eens een kijkje op Ikbestelhorecalokaal.nl voor het aanbod in jouw omgeving.

Oostenrijks eten bestellen, afhalen of laten bezorgen!

De lokale ondernemers doen er alles aan om de hoogste kwaliteit te leveren wat resulteert in een heerlijk gerecht, helemaal voor jou! Wanneer je Oostenrijkse gerechten uit jouw omgeving wilt uitproberen dan is deze website hier erg geschikt voor. Je ziet namelijk in één oogopslag welke locals jouw favoriete wintersport gerechten bezorgen. Natuurlijk is het ook te gek om een reünie met je wintersport groep te organiseren met alleen maar Oostenrijkse gerechten. Naast dat de schnitzel en Kaiserschmarrn dan natuurlijk niet mogen ontbreken zijn ook de Oostenrijkse drankjes een goede toevoeging. Als frisdrank is er de zeer bekende Almdudler, een kruidige limonade met koolzuur. Daarnaast zijn ze in Oostenrijk ook zeker niet vies van wijnen, zoals de Oostenrijkse Grüner Veltliner, Riesling en Blauer Zweigelt maar Oostenrijk kent ook een rijke biertraditie met als eigen brouwsel de Märzenbier.

De local is blij met jou en jij bent blij met een heerlijke Oostenrijkse maaltijd!

Ikbestelhorecalokaal.nl is opgericht om jou kennis te laten maken met de lokale ondernemers in jouw omgeving. Lokale ondernemers zijn daarnaast zeer blij met jou en doen er dan ook alles aan om je te trakteren op de beste kwaliteit eten. Hoe mooi is het om twee partijen samenbrengen zodat jij heerlijk kan eten en dat terwijl jij de ondernemers uit de buurt kan ondersteunen. Of je nu Oostenrijks eten, of andere niet-Oostenrijkse gerechten bestelt, elke lokale ondernemer is blij met een gast zoals jij. Heb je geen zin om te koken vandaag en wil je iets proberen met een andere smaak dan normaal? Kijk dan op Ikbestelhorecalokaal.nl, kies een lekkere Gulaschssuppe Wiender Schnitzel, Apfelstrudel of een ander heerlijk gerecht uit en eet smakelijk!