Pannenkoeken bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Pannenkoeken bestellen

Pannenkoeken, die worden in ieder huishouden wel gegeten. Kinderen of volwassenen maakt niet uit. Iedereen eet wel eens pannenkoeken. Pannenkoeken kunnen naturel gebakken worden en dan belegd worden met bijvoorbeeld stroop of poedersuiker, maar kunnen ook gebakken worden met tal van ingrediënten waaronder kaas, spek en appels. Varianten op de pannenkoek zijn bijvoorbeeld ook het poffertje. Het poffertje is een oudhollandse lekkernij geserveerd met poedersuiker. Dit zijn eigenlijk zeer kleine pannenkoekjes. Of het flensje. Een flensje is een zeer dunne pannenkoek. En dan hebben we ook nog Drie-in-de-pan. Dat zijn drie kleine dikke pannenkoekjes geserveerd met rozijnen.

Stukje historie van de pannenkoek

Historici denken dat er in de steentijd al pannenkoeken waren. De basis ingrediënten meel, eieren en water waren toen namelijk al voor handen. De eerste verhalen over de pannenkoeken komen uit de 12e eeuw. Kruisvaarders hebben het recept toentertijd uit China en Nepal meegenomen naar Nederland. Het hoofdingrediënt was toen boekweit. Een echt recept voor pannenkoeken is pas teruggevonden in een kookboek uit 1439. In de middeleeuwen werden de pannenkoeken vooral gebakken om de eieren op te maken voor de vastenperiode. De avond voor Aswoensdag, de laatste dag van het carnaval, werd er tot diep in de nacht pannenkoeken gegeten.

Pannenkoekenmix maakt het een stuk gemakkelijker

In 1889 is er in de Verenigde Staten de pannenkoekenmix uitgevonden. Hierdoor werd het bakken van pannenkoeken echt een ‘eitje’. En ben je uitgewerkt, heb je gesport of gewoon iets anders? Heb je zin een lekkere pannenkoek, een broodje of een wafel? Wil je niet in de keuken staan? Hier is een oplossing voor. Bij ikbestelhorecalokaal.nl kun je ook pannenkoeken bestellen. Wil je je visite verrassen met een lekkere wafel? Bestel deze dan telefonisch en laat het thuisbezorgen of ga het even afhalen.

Pannenkoeken als avondeten?

Een favoriet van veel kleinkinderen is de pannenkoek. Deze lekkernij is niet alleen geschikt voor ontbijt, wij Nederlanders eten het ook graag als avondeten. De gewone simpele Hollandse pannenkoek kan op een gegeven moment een beetje saai worden. Gelukkig kan je ook gemakkelijk snel met pannenkoekjes variëren.

Waarom Ikbestelhorecalokaal.nl gebruiken?

De coronacrisis heeft veel teweeggebracht. Ook in betere tijden is het zo belangrijk om de lokale horeca te blijven steunen. Bestel daarom die overheerlijk pannenkoek bij ikbestelhorecalokaal.nl. Je zult zien dat er zo veel keus is. Geniet van deze ruime keus aan pannenkoeken die je lekker thuis kunt opeten. Pannenkoeken bestellen is ook weer iets geheel anders dan anders. Kijk ook op ikbestelhorecalokaal.nl waar je de pannenkoeken kunt bestellen bij jou in de buurt.

Tijdwinst

Het levert je veel tijdwinst op als je online eten besteld. Je houdt veel tijd over die je anders in de keuken doorbracht. Misschien kun je dan nog iets voor je werk doen, of samen nog een spelletje met de kinderen. Of nog even lekker chillen op de bank liggen. Die tijdswinst is vooral voor werkende ouders heel prettig. Kijk maar eens op de site hoe eenvoudig het allemaal werkt.