Portugees eten bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Portugees eten bestellen

Het is altijd leuk om je smaakpapillen te verwennen met gerechten van een andere cultuur. Ga eens op een avontuurlijke proeftocht waar de reis je naar exotische en smaakvolle Portugese gerechten zal leiden. De gedachte aan het proeven van Portugese gerechten zal veel mensen leiden naar Portugal of Brazilië, maar gelukkig hoef je niet te reizen naar deze landen om Portugees eten te nuttigen. Tegenwoordig kun je in je eigen comfortabele omgeving genieten van heerlijk Portugees eten door deze online te bestellen via de website ikbestelhorecalokaal.nl. Ook al heb je de mogelijkheid niet om je eten af te halen hoef je geen zorgen te maken, want je kunt je Portugees eten laten bezorgen op je adres.

De kenmerken van de Portugese Keuken

De oorsprong van de traditionele Portugese keuken is natuurlijk afkomstig uit Portugal, maar over de jaren heen hebben de verschillende koloniën hun invloeden gehad op deze gerechten. De Portugese keuken bestaat verrassend veel uit vis- en vleesgerechten, dus de liefhebbers van vlees en vis komen zeker aan hun trekken in een Portugees restaurant. Omdat Portugal nu eenmaal een zeevaarders land is, kun je in bijna iedere restaurant menukaart wel heerlijke vis- of zeevruchten gerechten vinden. Verder kun je in de Portugese keuken wel terecht voor heerlijke en goed gevulde soep soorten. In Portugees eten zal je wel vaker olijven, pepers, aardappel, tomaten, kruidnagel en koriander tegenkomen. In Portugal zijn ze ook wel dol op fruit, daarom nuttigen ze wel vaker vers fruit als toetje, maar ook wel pudding, mousse of crème kun je verwachten als toetje. De Portugese keuken kan als gezond, eenvoudig en smaakvol beschreven worden.

Bekende Portugese gerechten

Het is gebleken dat elke streek in Portugal weer zijn eigen gerechten heeft. Zo kun je in het noorden van Portugal de welbekende Rojães tegenkomen, een gerecht die gemaakt is uit varkensvlees en bereid wordt met komijn, knoflook en wijn. In het midden streek van Portugal kun je genieten van Kip piri-piri, dit gerecht is gemaakt van pittige geroosterde kip, waarvan deze afkomstig is uit de voormalige koloniën van Afrika. In de zuidelijke streek van Portugal of de populaire keuken van Algarve, worden sardines en tonijn vaker gebruikt als hoofdgerecht. Zo kun je gerechten vinden als Atum de cebolada, die gemaakt is van verse tonijn en bereid wordt met uien en tomatensaus of Sardinhas assadas, die gemaakt wordt van op houtskool gegrilde sardines. In bijna elke streek van Portugal zul je wel zeker een banketbakker tegenkomen, want dit is een beroemd beroep in Portugal. Daarom worden er veel gebakjes met ander woorden bolos verkocht. Een populaire en veel voorkomend toetje zijn de Pastéis de Nata, deze zijn heerlijke, romige taartjes die bestrooid worden met poedersuiker. Als je zin hebt in Portugees eten dan is het tijd om te gaan op de website ikbestelhorecalokaal.nl. Hier is er een uitgebreide lijst te vinden met Portugese restaurants binnen je woonomgeving, dus met gemak en in je eigen comfortabele omgeving kun je Portugees eten bestellen en laten bezorgen.