SUPPORT YOUR LOCALS!

Steeds meer horeca ondernemers kiezen voor een afvalperscontainer

21 oktober 2022

Ben jij een ondernemer actief in horeca? In dat geval is het verstandig om na te denken over het verwerken van afval. Dit dient namelijk op een manier te gebeuren waarin er sprake is van afvalscheiding. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk in dit proces. Mocht het scheiden van afval onvoldoende gebeuren, dan riskeer je als ondernemer een boete. In Nederland gelden namelijk bepaalde wetten en regels gericht op het waarborgen van veiligheid. Verder is de regelgeving zodanig dat hiermee het milieu wordt gediend. Een circulaire economie ontstaat, waarin materiaal meerdere keren kan worden gebruikt. Weten of een perscontainer huren voor jou interessant is? Je leest het in onderstaande blog.

Producten

Er zijn een aantal producten nodig om ervoor te zorgen dat je afval kunt scheiden. Hieronder valt onder andere een perscontainer via Afvalperscontainer.nl. Deze container kun je huren en op basis daarvan tot een keuze komen. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen in dit proces, denk hierbij onder andere aan het formaat van de container. Daarnaast speelt het materiaal van de container een rol, net als de verplaatsbaarheid. Het is bijvoorbeeld erg praktisch als je de container kunt verplaatsen met wieltjes. 

Perscontainer

Heb jij veel afval binnen jouw bedrijf? In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een perscontainer, waarin er voldoende opslagruimte is. Er is voldoende opslagruimte bij deze container omdat er sprake is van een persmechanisme, waarin het afval wordt samengeperst in de container. Er is sprake van een druktechniek, deze techniek wordt toegepast zodra de container voor de helft gevuld is met afval. 

Omgeving

Bij het huren van een container dien je altijd rekening te houden met de omgeving. Wat zijn de regels die binnen jouw gemeente gelden met betrekking tot het huren van een container? Wellicht moet jij een vergunning aanvragen? Misschien dat er regels zijn met betrekking tot de maximale afmetingen van de container. Deze informatie kun je op de website van jouw gemeente opzoeken en op basis daarvan kun je een keuze maken. Een perscontainer heeft als voordeel dat deze de nare geurtjes goed vasthoudt, waardoor de omgeving niet te maken zal krijgen met overlast door stank.