SUPPORT YOUR LOCALS!

Tips voor een heerlijke barbecue

4 januari 2022

Barbecueën wordt steeds populairder in Nederland. Vroeger staken we de BBQ alleen aan tijdens hete zomerdagen, maar tegenwoordig doen we het ook steeds vaker in het naseizoen of zelfs tijdens de feestdagen in december. Een BBQ wordt gekenmerkt door kolen. De geur van deze kolen is meestal al genoeg om het water in je mond te voelen. Op een BBQ kun je van alles grillen, bakken en stomen, zoals groenten, vlees, vis, kip en aardappelen. Natuurlijk kun je in de supermarkt een BBQ-pakket kopen, maar heel spannend is dat niet. Vraag je je af hoe je zelf de lekkerste dingen kunt barbecueën, zonder dat je een standaard pakket uit de supermarkt hoeft te halen? In deze blog kun je tips lezen over hoe je een geslaagde barbecue kunt hebben.

Vlees, vis en schaaldieren

Voor de meeste mensen is vlees het belangrijkste onderdeel van de barbecue. Voor het lekkerste vlees ga je naar de slager, of je koopt biologisch of scharrelvlees bij de supermarkt. Goedkoop vlees is misschien aantrekkelijk voor je portemonnee, maar qua smaak is het vlees van de slager toch een stuk beter. Meestal is dit vlees ook diervriendelijker. Je kunt zelf makkelijk vlees maken, zoals hamburgers en shaslicks. Je kunt ook prima vis roosteren op de barbecue. Je kunt zelf bepaalde delen roosteren, maar ook hele vissen op de barbecue leggen. Je kunt visklemmen of The Bastard accessoires aanschaffen, waar je de filets in kunt doen en kunt kruiden.

Groenten & salades

Je maakt je barbecue helemaal af met een lekkere salade en geroosterde groenten. Er zijn ontzettend veel groenten die je op de barbecue kunt doen, waaronder de traditionele maiskolf, maar ook paprika’s, aubergines, tomaten en courgettes. Op deze manier heb je ook een paar opties voor de vegetariër. Ook een goede salade is onmisbaar voor een geslaagde barbecue. Je kunt een makkelijke aardappelsalade maken, maar je kunt ook op een andere manier salade maken. Wat dacht je van een salade van sla, of een basis van quinos, rijst of pasta? Door salades te serveren op je barbecue heb je ook nog een paar gezonde opties beschikbaar.