SUPPORT YOUR LOCALS!

Verbeter de sfeer met dinerkaarsen

13 januari 2022

Om de gasten een geweldige eetervaring te geven is de sfeer erg belangrijk. Er zijn veel factoren die de sfeer kunnen beïnvloeden. Denk aan verlichting, decor en interieur bijvoorbeeld. Een manier dat het altijd goed doet om de sfeer te verbeteren is het gebruik van dinerkaarsen. Het licht van de kaars voelt toch net wat even anders aan dan een standaard lamp. Zet daarom vooral de intensiteit van de lampen lager om van het effect van de kaarsen te genieten. Je kunt kaarsen kopen bij de groothandel om voordelig in grote aantallen van de kaarsen gebruik te maken.

Rustiek kaarsen

Rustiek kaarsen zijn een vaak voorkomende soort kaars. Dit komt doordat deze kaars een prettige warme sfeer creëert. Het branden van deze kaars is daarnaast ook erg efficiënt. De kaars zal namelijk weinig roet afstoten zodat de lucht niet vervuild raakt. Daarnaast zorgt de vorm ervoor dat de kaarsen aan de zijkanten niet zal gaan druipen. Het kaarsvet wordt namelijk vastgehouden in de kuilen die de kaars voor zichzelf maakt. Aan het einde zullen deze kaarsen vanuit zichzelf ook weer uitgaan. Deze kaarsen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar om voor ieder interieur een gepaste kaars te gebruiken.

Gotische kaarsen

Een gotische kaars kan ook wel een dinerkaars genoemd worden. De gotische kaarsen hebben hun eigen vorm waardoor ze makkelijk te onderscheiden zijn van de andere kaarsen. Een gotische kaars is aan de bovenkant namelijk smaller dan aan de onderkant. Dit zorgt ervoor dat het kaarsvet langs de zijkant van de kaart naar beneden zal gaan druipen. De meeste dinerkaarsen zijn daarentegen volledig recht. De gotische stijl van de kaars kan dus een extra persoonlijkheid geven aan de kaars. Hierdoor zal de kaars zijn eigen unieke sfeer geven aan de eettafel. Doordat het kaarsvet langs de zijkant kan gaan druipen is het nodig om een geschikte onderkant te hebben die het kaarsvet kan opvangen. Ook deze kaars is in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat voor iedere situatie een geschikte kleur kaars bestaat.

De branduren van de kaars

Bij het gebruiken van de kaars is het belangrijk om te letten op de branduren van een kaars. Verschillende kaarsen zullen andere branduren bevatten. Het branduur zegt hoe lang een kaars mee kan gaan wanneer hij constant wordt gebruikt. Hoe lang een kaars meegaat hangt af van de combinatie van de lengte en de diameter van een kaars. Een grotere lengte zorgt er natuurlijk voor dat de kaars langer zal gaan branden. Daarnaast zorgt een grotere diameter er ook voor dat een kaars langer zal gaan branden. De meeste dinerkaarsen zullen rond de 7 of 8 uur branden voordat ze vervangen moeten worden.