Vietnamees gerechten bestellen

SUPPORT YOUR LOCALS!

Vietnamees eten bestellen

Mis je het om cultuur op te snuiven? We kunnen spijtig genoeg geen historische monumenten naar jou toebrengen of jou een andere taal aanleren. Wat we echter wel kunnen is jou laten kennismaken met een ander soort keuken, namelijk de Vietnamese! Vietnam is een zeer uitgestrekt land, met dus vele kilometers aan strand. Het eten verschilt ook oriëntatie gewijs: hoe meer zuidwaarts, hoe zoeter het eten en hoe meer kokosmelk men gebruikt. In het noorden zijn er dan weer invloeden van de aangrenzende landen, zoals bijvoorbeeld China, denk daarbij aan de noedelsoepen.

Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken wordt gekenmerkt door zijn minimale utilisatie van olie en zuivelproducten (met uitzondering van zoete gecondenseerde melk), zijn verse ingrediënten (rijst, fruit, vissaus, etc.) en gebruik van groenten voor bijvoorbeeld bonensaus en kruiden zoals Vietnamese munt, koriander, Chinese bieslook, etc. Verbaast het je dan dat de Vietnamese keuken één van de gezondste keukens ter wereld is? De Chinese keuken verleent veel gerechten aan Vietnam door de historische significatie ofwel culturele aanpassing. Zo ook onder meer de knapperige gefrituurde rijst met vlees, eigeel, erwten, etcetera die bij ons ook zeer populair is. Andere gerechten zijn onder meer “wonton” ofwel dumplings, “mi”, de bekende tarwe noodles en “char sui” Cantonees geroosterd varkensvlees. Je vindt tevens ook vele Franse invloeden terug, dit door de vroegere Franse kolonisatie van Vietnam. Een bekend voorbeeld hiervan is het fastfood gerecht “banh mi” de Vietnamees baguette gevuld met varkensvlees, koriander, komkommer, paté, mayonaise en nog veel meer.

Hou jij van zoet eten?

Ga dan eens voor een Vietnamees, warm dessert als “Chè Chuối”, een puddingachtige pap van banaan en kokosmelk. Of misschien verkies je liever iets kouds? Dan is Chè Ba Mau misschien wel iets voor jou. Dit dessert bestaat uit kleurrijke lagen van gele mung bonenpasta, rode bonen, groene pandangelei, ijs en kokoscrème) en wordt geserveerd in een hoog glas. Ideaal dus om te mengen!

In onze multiculturele samenleving zijn de andere-cultuur-gerechten niet meer weg te denken. Denk maar aan het pitabroodje dat je na de voetbalmatch verorberde, of aan de lekkere pasta carbonara die je onlangs at in je favoriete Italiaans restaurant. Waarom niet eens een Vietnamees gerecht proberen? Wie niet waagt, die niet wint!

Ikbestelhorecalokaal.nl

Door de coronapandemie heeft de lokale horecasector een erg harde klap moeten verduren. Ikbestelhorecalokaal.nl is hierdoor destijds opgericht. Vele uitbaters werden creatief en bedachten allerlei oplossingen om toch nog wat heerlijke maaltijden aan de man te brengen. Nu nog steeds kun je gemakkelijk maaltijden bestellen en aan huis laten leveren, maar ook om af te halen. Je hoeft niet zelf te koken, je ontdekt er een andere cultuur mee, en je portemonnee zal je ook tevreden houden. Geen excuses meer om het niet te proberen. Online eten bestellen was nog nooit zo overzichtelijk en gemakkelijk. Smakelijk eten alvast!