SUPPORT YOUR LOCALS!

Waarom zijn noten zo populair?

19 februari 2022

Noten zijn gezond voor de mens en de populariteit stijgt. Voor alle mensen kunnen noten een waardevolle en gezonde toevoeging zijn aan hun eetpatroon. Noten zijn een bron van energie, ze zitten vol met belangrijke voedingsstoffen, vezels en vitaminen. Er zijn heel veel verschillende soorten noten die verschillen in hun voedingsstoffen. Als je op zoekt bent naar een noot met een hoog eiwitgehalte en selenium is paranoten aanschaffen een goed idee. Wanneer je op zoekt bent naar een noot vol ijzer en vitamine B1 zijn verse cashewnoten een goede tip! 

Voor wie zijn noten geschikt?

Noten zijn eigenlijk voor vrijwel alle mensen gezond. Ze passen bijvoorbeeld goed in het dieet van een sporter, een vegetariër of veganist of mensen die willen afvallen. Sporters kunne het beste kiezen voor een noot met een hoog eiwitgehalte, paranoten aanschaffen is dan dus een goed idee. Voor mensen met een vegetarisch of veganistisch eetpatroon zijn noten ook erg gezond. Verse cashewnoten,amandelen of pinda’s zijn geschikt als vleesvervanger. Ondanks dat noten vetten bevatten zullen ze ook tijdens afvallen een waardevolle toevoeging zijn omdat ze veel vitaminen en mineralen bevatten.

Echter, moet er wel vermeldt worden dat een te grote portie noten eten niet gezond is. Maar in kleine porties zijn noten een waardevolle aanvulling op je dieet.  

Wat zijn populaire manieren om noten te eten?

De manieren om noten toe te voegen aan je eetpatroon zijn vrijwel eindeloos. Je kunt paranoten aanschaffen in de vorm van een notenmix. Dit is een zakje met allerlei verschillende soorten noten. Lekker om ‘s avonds bij een gezellige borrel een beetje van te eten in plaats van chips. Naast noten los uit een bakje zijn er ook genoeg manieren om noten te verwerken in gerechten. Verwerk bijvoorbeeld wat verse cashewnoten door een lekkere groene salade. In een zoet gerecht als notentaart of notencake zullen noten ook een verrassend lekkere toevoeging zijn. Kortom, noten zijn lekker en gezond en de mogelijkheden zijn eindeloos!