SUPPORT YOUR LOCALS!

Welke maatregelen ter bescherming van de hygiëne kun je nemen in je restaurant?

26 oktober 2021

Als je een restaurant opereert dan is het natuurlijk belangrijk dat je de boel er een beetje fris op houd. Voldoen aan hygiënecode is dan ook van levensbelang voor je onderneming. Het is een van de twee dingen die nodig is naast ook het voldoen aan de allergenen code. Klik hier als je niet precies weet wat dat is. Zorg er dan natuurlijk ook voor dat je er aan voldoet, anders ben je nog geen steek verder. Klik hier om precies te zien wat je allemaal moet weten om aan de allergenen wet te voldoen.

Moet ik dit echt allemaal zelf bij houden?

Nee niet per se. Je kan ook eventueel een ander bedrijf inhuren dat dit allemaal voor je zal regelen. Klik hier als je wilt zien wat zo’n bedrijf voor jou op dit front kan betekenen. Als je de hulp hebt ingeschakeld heb je in principe het process van voldoen aan de hygiënecode van compleet uitbesteed, en moet je er eigenlijk vooral op letten dat alles gebeurd zoals geïnstrueerd.

Voorkom het verspreiden van ziekteverwekkers

Als je een bedrijf bent dat met voedsel of drankjes werkt dan ben je verplicht om te moeten voldoen aan de wetten van voedselveiligheid Voldoen aan hygiënecode is primair een kwestie van het voorkomen van het verspreiden van ziekteverwekkers. Met ziekteverwekkers kan je denken aan bronnen van micro-organismen. Als je ziek wordt door een micro-organisme noemen we dat een infectieziekte.Dit zijn dus virussen, bacterien, parasieten, en zelfs schimmels. Deze zijn vaak ook onzichtbaar voor het blinde oog, en verspreiden zich vooral door de handen.

Verder nog tips?

Ja het is belangrijk dat je tijdens het werk altijd de wanden wast met stromend water en zeep wanneer deze zichtbaar vuil zijn of plakkerig aanvoelen. Ook na een wc bezoek is dit belangrijk. Ook voor en na het bereiden van het eten, of na het niezen of hoesten. En zeker ook altijd ervoor zorgen dat je je handen wast na het contact met dieren.