SUPPORT YOUR LOCALS!

Zo kan jij het hele jaar gezellig buiten zijn!

29 december 2022

Dat het niet altijd lang leve de zon is in Nederland, dat is geen verassing. Toch betekent zeker niet dat je maar altijd binnen moet zitten. Zo is een veranda of overkapping de ideale oplossing om het binnen- en buitenleven met elkaar te combineren. Door een glazen schuifpui te plaatsen en gebruik te maken van heaters of een sfeerhaard, kun je ook in de wintermaanden heerlijk buiten vertoeven. Belangrijk daarbij is natuurlijk de overkapping gezellig inrichten. En dit kan gemakkelijk door het volgen van een paar simpele tips.

Binnen- of buitenmens, waarom kiezen?

En dat hoeft ook helemaal niet, want met een veranda heb je de voordelen van zowel het binnen- als het buitenleven. Ben je nu van plan om te investeren in een veranda? Dan is de eerste en eigenlijk ook wel de belangrijkste keuze, de locatie. Het belangrijkste is om te kijken naar de stand van de zon. Plaats je de overkapping richting het zuiden, dan pak je maximaal licht en warmte. Voorkom wel dat je de veranda ergens plaatst op een plek waardoor er minder daglicht binnenshuis komt.

Je hebt de locatie en de veranda staat er. Top! Dan is het nu tijd om je stylingskunsten maar eens te laten zien. Afhankelijk voor welke functie je de veranda wilt gebruiken, zijn er natuurlijk andere meubels nodig, maar één ding staat vast. De interieurstijl. Ga je voor een verlenging van binnen? Dan kun je natuurlijk dezelfde stijl doorvoeren, maar je kunt er ook voor kiezen om er een compleet aparte ruimte van te maken. Wat dacht je van die echte vakantiesfeer met een boho stijl.

Niet alleen handig in het donker, maar ook nog eens een echte sfeermaker. Verlichting. Ga bijvoorbeeld voor één grote lichtbron aangevuld met sfeerverlichting zoals lichtsnoeren en lampionnen. Of wat dacht je van een openhaard? Heb je niet alleen licht, maar ook warmte voor een heerlijk knus gevoel.

Tenslotte, een tuin kan niet zonder groen, dus jouw veranda ook niet. En welke woonstijl je veranda ook heeft, wat groen zal je interieur echt afmaken. Denk aan hangende planten, grote moderne bakken of kleurrijke potjes, alles kan en mag. Dus ren naar de meubelboulevard en leef je uit!